Logistiek professionals met nét dat beetje meer

Op zoek naar logistiek professionals op hbo- of wo-niveau? Dan ben je bij Coulant aan het juiste adres. Met ruim 27 jaar ervaring in Werving, Selectie & Detachering met diepgaande kennis van het logistieke vakgebied begrijpen wij precies wat jij nodig hebt. Trefzeker vinden wij de juiste match die past bij de baan en jouw organisatie. 

Wij kennen de markt als geen ander en werken met een rijke pool aan talentvolle kandidaten die vaak jarenlang aan ons verbonden zijn. En met succes … klanten waarderen Coulant met een mooie 8,6!

Werving & Selectie

Talentvolle logistiek professionals zijn schaars. Goede kandidaten vinden voor een vacature is een vak apart. De juiste persoon met de juiste plek matchen is een kunst. Coulant beheerst deze kunst als geen ander. 

De kunst van de juiste vragen stellen, goed luisteren en vooruitkijken. En het lef hebben om keuzes te maken en helder te zijn over wat kan en wat niet kan. Eerlijk en transparant. Wij vinden jouw ideale nieuwe medewerker, zorgen dat hij snel ‘up and running’ is en begeleiden hem zelfs tot ver na de eerste werkdag. 

(interim) Supply chain engineers

Snel je team verrijken? Groei? Direct behoefte aan meer kennis en een frisse blik? Er zijn allerlei redenen om op zoek te gaan naar een tijdelijke versterking van je team. Coulant heeft een pool van ervaren supply chain engineers en daarnaast een breed netwerk van interimmers die popelen om op basis van detachering bij jou aan de slag te gaan. Zo heb je direct meters maken. Zonder rompslomp. Want contracten, verloning, verzekering, verzuim, begeleiding en coaching? Dat nemen wij voor onze rekening. 

Onze aanpak

De perfecte match maken. Dat is onze missie. Tevreden opdrachtgevers én tevreden professionals; ook op de lange termijn. Goed werk leveren betekent dat wij onze kandidaten zorgvuldig selecteren, optimaal voorbereiden op de nieuwe baan en ook tijdens de eerste periode na de start intensief samen optrekken met een uniek onboardingprogramma.

Specialisaties

Logistiek Dienstverleners

De wereld van de logistiek is non stop in verandering en uiteraard heeft dit een flinke impact op de Logistiek Dienstverleners. Logistieke perfectie wordt steeds meer de norm, evenals een steeds snellere, en liefst planbare, levering. Processen en workflows worden verder geautomatiseerd en er is meer focus (nodig) op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Om processen soepeler te laten verlopen en de klanttevredenheid te verhogen, is er behoefte aan meer én nauwere samenwerking tussen verladers en logistiek dienstverleners.

Bovenstaande ontwikkelingen vragen veel van je organisatie op het gebied van efficiëntie en wendbaarheid. Is er bijvoorbeeld profijt te halen door samenwerkingsverbanden als Warehouse Sharing? Ligt er nog ruimte voor verbetering op het gebied van de Last Mile? Graag gaan wij vrijblijvend met je in gesprek over deze trends en ontwikkelingen en over hoe Coulant je hier verder in kan helpen. Laat hier je contactgegevens achter of neem contact op met onze specialist Aernout van der Schaaaf via aernout@coulant.nl of 06-28137702.

E-fulfilment

E-fulfilment, ook wel e-logistics genoemd, is nog een relatief nieuw begrip. Een dynamische markt, die volop in beweging en ontwikkeling is. Waar een snelle bezorging vroeger nog voldoende was om klanten tevreden te stellen, stellen zij vandaag de dag nóg hogere eisen aan online retailers. Consumenten zijn op het gebied van logistiek en bezorging alsmaar kritischer geworden. Zij wensen niet alleen een snelle bezorging, maar eisen bovendien een betrouwbare levering op het moment dat het hen beste uitkomt. Zaken als real time data en same day delivery zijn dan ook aan de orde van de dag. Daarnaast zijn consumenten gewend geraakt aan goede en eenvoudige retourservices van grote webshops.

Coulant denkt graag met je mee over deze veranderingen in de markt en de impact hiervan op jullie organisatie. Waar in de keten ligt nog ruimte voor verbetering en welke logistieke professionals kunnen hier een actieve bijdrage aan leveren? Laat hier je contactgegevens achter of neem contact op met Roel Verheijen via roel@coulant.nl of 06-54350180 om een vrijblijvend gesprek in te plannen.

Healthcare

Binnen de healthcare industrie is de bevoorradingsketen aan het veranderen dankzij de doorlopende ontwikkelingen van diverse technologieën. Big Data en de Cloud, precisiegeneeskunde, Internet of Things (IoT), regulering van de industrie en On-Demand leveringen zijn aan de orde van de dag. De beheersing van de logistieke kosten wordt steeds belangrijker en er ontstaat een toenemende nadruk op het ontzorgen van de consument.

Hoe zorg je als organisatie dat je Supply Chain dynamisch en veerkrachtig blijft met al deze veranderingen? En hoe zorg je dat je personele bestand hier op de juiste manier bij aansluit? Roel Verheijen gaat graag vrijblijvend het gesprek met je aan. Laat hier je contactgegevens achter of neem rechtstreeks contact op via roel@coulant.nl of 06-54350180.

Food

De ontwikkelingen in de Food Sector gaan razendsnel. Technische innovaties, ketensamenwerking, internationale ontwikkelingen en de maatschappelijke roep om veilig voedsel en verduurzaming, zijn aan de orde van de dag. De logistiek wordt vooral door de e-commerce gedwongen om te kiezen voor ultra-efficiënte systemen. Vandaag geoogst, morgen in het schap. Snelle concepten als cross docking zijn populair in de foodsector. Verse goederen stellen bovendien extra eisen aan de supply chain voor wat betreft hygiëne en reiniging.

Coulant denkt graag met je mee over het efficiënt inrichten van je logistieke afdeling en het vinden van de juiste mensen op de juiste plek. Laat je contactgegevens hier achter of neem contact op met onze food specialist Roel Verheijen via roel@coulant.nl of 06 54 350 180 .

Retail / Non Food

De wereld van de mode, fashion en retail lijkt alsmaar sneller te draaien en loopt voorop bij het ontwikkelen van een omnichannel strategie. De combinatie van fysieke winkels, online bestellingen, seizoensproducten en een doorlopende groei van het aantal retouren, zorgt voor complexe logistieke stromingen. Het cut-off moment wordt steeds later en de eerste e-tailers leveren al op dezelfde dag als het bestelmoment. Daarnaast zien we dat de groei in het aantal retouren toeneemt.

Een flexibel, snel en accuraat logistiek systeem is vanzelfsprekend van cruciaal belang, om binnen deze dynamische branche, de best mogelijke service te kunnen leveren. Graag gaan wij vrijblijvend met je in gesprek over de behoeftes en ambities van je organisatie en hoe Coulant bij kan dragen bij het vinden van het juiste logistieke talent. Laat hier je contactgegevens achter of neem contact op met onze retail specialist Aernout van der Schaaf via aernout@coulant.nl of 06 28 13 77 02.

Reverse Logistics

Retouren worden vaak gezien als een bedreiging voor de bedrijfsvoering en een druk op de winstgevendheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat een goed en klantvriendelijk retourproces op de langere termijn juist zorgt voor een dalend retourpercentage, betere klantenbinding en meer groei. Een goed retourproces kan dus zeer winstgevend en succesvol zijn voor uw bedrijf.

Hoe om te gaan met last-mile problematiek en retourzendingen? Het zijn twee van de moeilijkst te beantwoorden vragen binnen de logistiek. Waar kunnen de werkprocessen aan de voorzijde verbeterd worden om het retourpercentage te verlagen? En hoe kan het retourbeleid juist bijdragen aan een betere klantervaring en meer? Graag gaan wij vrijblijvend met je in gesprek over deze onderwerpen. Laat je contactgegevens hier achter of neem contact op met Aernout van der Schaaaf via aernout@coulant.nl of 06-28137702.

Pieter van der Vorst – CB Fashion

“Voor deze uitdagende vacature deed Coulant een uitgebreide inventarisatie. Door hun kwalitatieve netwerk ging het balletje snel rollen. We hadden wederzijds meteen een positief gevoel.”
Lees verder

Bram Kerssen – Promen

“Ik zocht iemand die mij echt aanvult. Samen schetsten we het profiel en deden een grondig assessment. Coulant hield goed de vinger aan de pols.”
Lees verder

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Graag leren we jou en je organisatie beter kennen om de mogelijkheden te verkennen. Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Bel ons direct (088-5000 700) of laat hier je gegevens achter. Tot snel!

WhatsApp ons