Specialisaties

De consultants van Coulant zijn marktexpert binnen de volgende branches:

-Logistiek dienstverleners
-E-fullfilment
-Food
-Retail/non-food

Lees er hieronder meer over.

Ben je niet werkzaam in deze branches. Geen probleem.

Spar met de consultants van Coulant en zie wat zij voor jou kunnen betekenen. Klik op de button hieronder en maak direct vrijblijvend een afspraak.

Logistiek Dienstverleners

De wereld van de logistiek is non stop in verandering en uiteraard heeft dit een flinke impact op de Logistiek Dienstverleners. Perfectie binnen de logistiek wordt steeds meer de norm, evenals een steeds snellere, en liefst planbare, levering. 

Processen en workflows worden verder geautomatiseerd en er is meer focus (nodig) op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. 

Om processen soepeler te laten verlopen en de klanttevredenheid te verhogen, is er behoefte aan meer én nauwere samenwerking tussen verladers en logistiek dienstverleners.

Bovenstaande ontwikkelingen vragen veel van je organisatie op het gebied van efficiëntie en wendbaarheid. Is er bijvoorbeeld profijt te halen door samenwerkingsverbanden als Warehouse Sharing? Ligt er nog ruimte voor verbetering op het gebied van de Last Mile? En hoe kan digitalisering worden ingezet om deze processen te verbeteren? 

Graag gaan wij vrijblijvend met je in gesprek over deze trends en ontwikkelingen en over hoe Coulant je hier verder in kan helpen.

E-fulfilment

E-fulfilment, ook wel e-logistics genoemd, is nog een relatief nieuw begrip. Een dynamische markt, die volop in beweging en ontwikkeling is.

Waar een snelle bezorging vroeger nog voldoende was om klanten tevreden te stellen, stellen zij vandaag de dag nóg hogere eisen aan online retailers. Consumenten zijn op het gebied van logistiek en bezorging alsmaar kritischer geworden. Zij wensen niet alleen een snelle bezorging, maar eisen bovendien een betrouwbare levering op het moment dat het hen beste uitkomt. Zaken als real time data en same day delivery zijn dan ook aan de orde van de dag.

Daarnaast zijn consumenten gewend geraakt aan goede en eenvoudige retourservices van grote webshops.

Coulant denkt graag met je mee over deze veranderingen in de markt en de impact hiervan op jullie organisatie. Waar in de keten ligt nog ruimte voor verbetering en welke logistieke professionals kunnen hier een actieve bijdrage aan leveren?

Food

De ontwikkelingen in de Food Sector gaan razendsnel. Technische innovaties, ketensamenwerking, internationale ontwikkelingen en de maatschappelijke roep om veilig voedsel en verduurzaming, zijn aan de orde van de dag. De logistiek wordt vooral door de e-commerce gedwongen om te kiezen voor ultra-efficiënte systemen. 

Vandaag geoogst, morgen in het schap. Snelle concepten als cross docking zijn populair in de foodsector. Verse goederen stellen bovendien extra eisen aan de supply chain voor wat betreft hygiëne en reiniging.

Coulant denkt graag met je mee over het efficiënt inrichten van je logistieke afdeling en het vinden van de juiste mensen op de juiste plek. 

Daarnaast wordt de consument steeds veeleisender. Met de komst van flitsbezorgers die binnen tien minuten voor de deur van de klant staan met een tas vol boodschappen. 

Retail / Non Food

De wereld van de mode, fashion en retail lijkt alsmaar sneller te draaien en loopt voorop bij het ontwikkelen van een omnichannel strategie. De combinatie van fysieke winkels, online bestellingen, seizoensproducten en een doorlopende groei van het aantal retouren, zorgt voor complexe logistieke stromingen. 

Daarnaast is de e-commerce afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid. Waardoor er vraagstukken zijn ontstaan zoals: is het verstandiger om de productieketen dichter bij de afzetmarkt te hebben om vertragingen in leveringen te voorkomen, en hoe is de vraag van de klant beter te voorspellen. 

Het cut-off moment wordt steeds later en de eerste e-tailers leveren al op dezelfde dag als het bestelmoment, of op het moment dat het de klant uitkomt. Daarnaast zien we dat de groei in het aantal retouren toeneemt.

Een flexibel, snel en accuraat logistiek systeem is vanzelfsprekend van cruciaal belang, om binnen deze dynamische branche, de best mogelijke service te kunnen leveren. Graag gaan wij vrijblijvend met je in gesprek over de behoeftes en ambities van je organisatie en hoe Coulant bij kan dragen bij het vinden van het juiste logistieke talent. 

Wij gaan graag met je in gesprek

Ook voor jou kan Coulant een kennispartner worden. Is er een tijdelijk project waar specifieke logistieke kennis nodig is? 

Of een vaste logistieke positie vrij gekomen binnen jouw organisatie? 

Dan bespreken wij graag met je jouw business case. Vul het formulier hieronder in en krijg binnen 24 uur een respons. 

Snel contact? Chat met ons.