William Overweg – Five 4 U

William Overweg is HR manager bij distributeur van computer hardware en software Five4U. Via Coulant vond hij in korte tijd twee veelbelovende krachten voor lastig vervulbare posities.

Ik kende Coulant al een tijdje toen ik een uitnodiging ontving om bij hen een workshop Human Profiling te volgen. Razend interessant: een techniek waarbij je een betrouwbaar driedimensionaal beeld van een persoon kan te schetsen. Je leert woord en gedrag van mensen te interpreteren om daarmee een beeld te krijgen van hun dieper liggende intentie. Heel handig bij de selectie van nieuw personeel, maar ook waardevol in de begeleiding van je huidige medewerkers. Naar aanleiding van deze workshop raakte ik in gesprek met Aernout van der Schaaf van Coulant over een lastig vervulbare positie bij ons bedrijf. Human Profiling zou wel eens de oplossing kunnen bieden bij het vervullen van deze vacature.

“Human Profiling is waardevol gebleken bij het vervullen van deze lastige vacature.”

Het lukte ons namelijk maar niet om geschikte medewerkers te vinden. Ook niet met behulp van externe bureaus. We trokken alles uit de kast, maar steeds als we iemand dachten te hebben gevonden, bleek het in de praktijk toch niet goed te werken. Hoe konden we zorgen voor een betere match bij de selectie? Aernout bood aan met ons mee te denken en zijn Human Profiling techniek in te zetten.

Voor deze functie zoeken wij commercieel ingestelde mensen die affiniteit hebben met cijfers en administratieve werkzaamheden. Een zeldzame combinatie. We maakten een profielschets en Coulant ging op zoek naar geschikte kandidaten. Tot onze teleurstelling kwamen de sollicitanten niet door onze selectie. Toen ik dat terugkoppelde aan Aernout, gebeurde er iets opvallends. Waar andere bureaus meestal zonder meer mijn oordeel accepteren, ging Aernout stevig met mij in discussie. Hij was ervan overtuigd dat hij, op basis van zijn expertise en de resultaten van de Human Profiling, wel degelijk zeer geschikte kandidaten had voorgesteld. Wat ging hier mis?

“Waar andere bureaus gelijk ons oordeel accepteren, ging Coulant stevig met ons in discussie.”

Blijkbaar hadden we geen accuraat profiel. Samen met afdelingsmanager Patty Veenbrink,, gingen we nog een keer om tafel zitten. We scherpten de profielschets aan en stemden onze verwachtingen op elkaar af. We schetsten de ideale kandidaat: opleidingsniveau, hard skills, soft skills en karaktereigenschappen. Geen schaap met vijf poten, maar een mens van vlees en bloed. Hierbij maakten we heldere keuzes en legden scherpere accenten. Prettig bij Coulant is dat ze actief met ons meedenken, snel handelen en vooruitkijken. Toen het aangescherpte profiel er eenmaal lag, was de vacature binnen enkele dagen ingevuld. Inmiddels zijn er via Coulant al twee nieuwe collega’s bij Five 4 U aan de slag. Veelbelovende krachten die zich de komende maanden kunnen inwerken en kunnen doorgroeien in hun functie. Wij verwachten hen op termijn een vast contract aan te bieden.

“Prettig bij Coulant is dat ze actief meedenken, snel handelen en vooruitkijken.”

De nieuwe krachten zitten inmiddels goed op hun plek. Ze passen goed bij onze bedrijfscultuur en doen al volop mee. Dat is prettig. Five 4 U is een transparante no nonsense organisatie waar hard werken hand in hand gaat met plezier en aandacht voor elkaar. Vast of flex; iedereen is voor ons even waardevol. Wij investeren veel in de work-life-balance van al onze medewerkers. Je komt immers het beste tot je recht als je de ruimte krijgt om je privé en je werk zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Naast hard werken is er ruime aandacht voor ontspanning. Of het nu gaat om feestjes, onderlinge toernooien, een bezoek aan de plaatselijke fitness club of onze gezellige jaarlijkse Kerstmarkt. Flexkrachten werken graag bij ons. Ze horen er helemaal bij en worden net zo gewaardeerd als onze vaste krachten.

“Vast of flex; iedereen is bij ons even waardevol.”

Over Five4U

Five4U is distributeur van een kwalitatieve selectie van A-merken op het gebied van smartphone, tablet, notebook en accessoires. Hierbij vormen wij als partner een waardevolle schakel tussen vraag en aanbod in de markt. De medewerkers hebben diepgaande kennis van de producten, de behoeften van de consument en de ontwikkelingen in de markt. Deze vertalen zij in kansen voor leveranciers, waardoor deze het aanbod zo goed mogelijk kunnen afstemmen op de behoefte van de markt. Vanuit hun eigen expertise zijn alle medewerkers ambassadeur van onze producten.

“Onze mensen maken het verschil,
zij zijn ons ‘Human Capital’.“

Coulant, sterk in Sales en Logistiek

Wij kunnen ook uw organisatie helpen aan een ervaren HBO- of WO-professional. Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie over de werkwijze van Coulant.

Snel contact? Chat met ons.