Wacht niet langer! Word logistiek planner

Wacht niet langer! Word logistiek planner

Logistiek is booming; er zijn volop baankansen in deze sector. Zeker in het hogere segment liggen er mooie kansen.  Een specifieke functie waar bedrijven momenteel veel vraag naar hebben is die van logistiek planner. Ambities binnen de logistiek? Wacht dan niet langer en word logistiek planner!

 

Waarom zijn logistiek planners juist nu zo gewild?

Als je momenteel op zoek bent naar een job als logistiek planner, dan zit je behoorlijk gebakken. De vraag naar goede logistiek planners is groot. Zowel ervaren krachten, maar ook jongere logistici worden volop gezocht. De jongere generatie kan als geen ander omgaan met complexe (logistieke) software en programma’s en kan zich snel aanpassen aan veranderingen binnen de markt. Omdat de logistieke sector nog altijd groeiende is, blijft de behoefte aan capabele logistiek planners enorm. Als jonge ambitieuze (net) afgestudeerde is dit dus je kans. Ga voor de mooie en uitdagende baan van logistiek planner.

 

Wat doe je eigenlijk als logistiek planner?

Als je goed bent in strategiespellen zoals Risk, Warcraft of Stratego, zou je best eens kunnen passen bij het vak van logistiek planner. Binnen deze functie zorg je ervoor dat goederen, orders en mensen binnen het budget op het juiste moment op de juiste plaats aankomen. Als een echte logistieke strateeg dus. Je bent een meester in plannen, anticiperen en vooruit denken. Door gebruik te maken van logistieke software, kennis en vaardigheden verwerk je in een hoog tempo op dagelijkse basis vele orders.

Je meest voorkomende taak als logistiek planner is het regelen en monitoren van het vervoer. Je coördineert veel verschillende details, bijvoorbeeld waar de goederen vandaan komen, op welke manier ze worden opgepikt en hoe lang het duurt voordat ze de gewenste bestemming bereiken.

 

Wat moet een goede logistiek planner kunnen?

Kort samengevat moet je goed zijn in de volgende zaken:

  • Plannen en organiseren.
  • Conflicten kunnen beheersen.
  • Delegeren.
  • Nauwkeurig zijn.
  • Inzicht hebben in je werkomgeving.

 

Wat verdien je als logistiek planner?

Een beginnend logistiek planner verdient al gauw zo’n € 2.500 bruto per maand. Dat is een goed salaris voor een startende hbo-functie.

 

Interesse?

Enthousiast over een functie als logistiek planner? Bekijk dan hier onze logistieke vacatures!

Snel contact? Chat met ons.