Via Coulant in dienst bij Stichd: Jasper

Via Coulant in dienst bij Stichd: Jasper

Coulant zoekt geschikt personeel voor verschillende bedrijven in de logistiek. Jasper is één van de mensen die op een geschiktere plek kwam te werken.

Jasper van de Ree (29) is teamleader inbound transport bij Stichd, een bedrijf dat gelieerd is aan Puma en legwear en underwear produceert. “Stichd had eerst een andere naam”, vertelt Jasper. “Het was een echt familiebedrijf voordat het verkocht werd aan Puma. De sfeer is behouden, er is nog steeds een platte cultuur en iedereen praat met iedereen. Het voelt als een grote familie, dat sprak me ook erg aan toen ik hoorde over de vacature hier. De website sprak me meteen aan en nadat ik hier voor een gesprek geweest was, was ik om. Ik begon in november 2020 met een contract voor 7 maanden, dat is inmiddels een vast contract geworden. Daar ben ik erg blij mee. De Brabantse nuchterheid zit gelukkig in het bedrijf, er wordt goed voor de mensen gezorgd.”

Sportlicenties

Stichd heeft veel licenties van sportmerken en doet alle merchandising rond de Formule 1 en sinds kort ook Manchester City. Op de website prijkt een foto van Lewis Hamilton, de beste rijder uit de Formule 1 van de afgelopen jaren, maar dit jaar is hij nog met Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel. “Als Max wint, komt zijn foto misschien wel op onze homepage, maar we hebben veel klanten en fans in Engeland. Voor hen is Hamilton de enige echte.” Ondanks dat er dit jaar een race in Nederland werd gehouden, kregen de medewerkers van Stichd geen vrijkaartjes. “Dat vonden we wel jammer, wie weet volgend jaar. We zijn trouwens voortdurend bezig met het binnenhalen van nog meer partijen, maar dat is niet mijn werk. We zitten in een nichemarkt, met legwear en underwear. Dat deed de oprichter van het oorspronkelijke bedrijf heel goed. Veel modemerken vinden dit product niet zo boeiend, maar er is wel behoefte aan. Een groot merk als Tommy Hilfiger zal weinig mensen in dienst hebben die zich met het ontwerpen van onderbroeken en sokken bezighouden, daarvoor zijn wij er.”

De logistiek ingerold

Na de middelbare school wist Jasper niet goed wat hij zou gaan studeren. “Nadat ik met de hbo opleiding Businessmanagement was begonnen die ik niet afmaakte, kwam ik bij Limako terecht, een onderdeel van de SuikerUnie. Die verzorgen de wereldwijde export van suiker. Dat was een klein bedrijf, waar ik de avondopleiding logistiek management deed aan het Avans in Breda. Na bijna vier jaar bij dat bedrijf wilde ik verder gaan kijken. Ik ben dus een beetje in de logistiek gerold.”

Kleiner team en hands-on

Jasper stuurt een team aan wat kleiner is dan bij zijn vorige baan: “Toen werkte ik bij een medische groothandel die gespecialiseerd was in het beleveren van NGO’s, dus goede doelen zoals Unicef en WHO. Daar stuurde ik het team inbound supply aan. Dat is in principe hetzelfde als het team wat ik nu aanstuur, alleen dan met medische apparatuur. Dat ging van paracetamol tot röntgenapparatuur en medische schaartjes en alles wat daarbij hoort. Dat kochten we in en vanuit ons eigen magazijn verkochten en verstuurden we het wereldwijd. Ik had toen acht mensen onder me, maar ik wilde liever zelf ook wat meer de handen uit de mouwen steken. Dat ik wat meer in de operatie zou zitten. Het leek me ook leuker om bij een bedrijf te werken waarmee ik wat meer affiniteit heb met het product. Dat geldt zeker voor Stichd, de website sprak me erg aan en ik sport zelf ook veel. Ik fiets en mountainbike in mijn vrije tijd.” De legwear en underwear worden in diverse landen geproduceerd en daarna kant en klaar naar magazijnen in Maleisië, Mexico en Tilburg gestuurd. Daar vandaan gaat de verkoop en levering naar klanten.

Gevonden via LinkedIn

Rosanne van Coulant benaderde Jasper via LinkedIn. “Ik had geloof ik zelf nog niet aangegeven dat ik een andere baan zocht, maar toen Rosanne contact met me opnam en me vertelde dat ze een leuke baan voor me had die goed bij me paste, stond ik daar wel voor open. Het functieprofiel was redelijk gelijk aan wat ik al deed, toen ik de website zag was ik zelf ook al redelijk enthousiast. Het aanbod van Rosanne om daar eens over te praten, nam ik meteen aan. Eerst had ik een meeting bij Coulant op kantoor, dat klikte wel en daarna had ik al vrij snel een eerste introductie bij Stichd. Vrij snel daarna had ik een tweede gesprek bij de werkgever, daarna tekende ik en dat was dat. Het ging heel vlot.”  

Wil jij specifieke kennis binnenhalen voor een tijdelijke project? Of heb jij iemand die met zwangerschapsverlof is, of langdurig ziek? Dan is het tijdelijk inzetten van een logistiek professional de ideale oplossing. Coulant vindt voor jou de juiste professional door hun brede netwerk in te zetten, ons personeel staat te springen om voor jou aan de slag te gaan. Ze zetten gelijk hun tanden in het werk. Zonder gedoe. Contracten, verloning, verzekering, verzuim, begeleiding en coaching? Dat nemen wij voor onze rekening.

Zoek jij een baan in de logistiek? Kijk dan bij onze vacatures!

Zoek jij een werknemer voor de lange termijn? Ook dan helpt Coulant je graag verder. Neem contact met ons op!

Snel contact? Chat met ons.