Veel en divers werk voor Gianni

Veel en divers werk voor Gianni

Zeeman maakt grote sprongen in de logistiek. Iemand die daarbij helpt is Gianni van der Reijden (31). Hij had er nooit aan gedacht om in Alphen aan den Rijn te gaan werken, maar is nu helemaal op zijn plek.

Via Coulant kwam Gianni terecht bij Zeeman. “Eerder was ik al voor de liefde vanuit Kerkrade naar Utrecht verhuisd, daar had ik wel een baan in de logistiek, maar ik voelde me er niet helemaal op mijn gemak. Ondanks dat ik wel leidinggevende was en projecten draaide, was er niet de erkenning. Daarom wilde ik een andere baan. Maar ik woon in Utrecht, dus bleef mijn zoektocht tot deze stad beperkt. Ik kwam wel met recruiters in contact, maar die keken meestal niet naar mij als persoon. Ik voelde me meer iets waar ze geld aan konden verdienen. Tot ik bij Coulant terecht kwam, waar ze echt naar me luisterden en met me meedachten. Veel recruitmentbureaus plaatsen mensen wel op veel plekken en ook in de logistiek, maar daar weten ze dan weinig van. Zodra ik er wat dieper om inging met zo’n recruiter en gerichte vragen stelde, hadden ze daar geen antwoord op. Het was fijn om te merken dat ze dat bij Coulant wel hebben, dat gaf mij veel vertrouwen.”

Automatisering en vervoer

Gianni werkt nu in Alphen aan den Rijn, bij Zeeman. “Daar had ik zelf nooit op gesolliciteerd, maar het past helemaal bij mij. Coulant deed zelfs de onderhandelingen voor mij! Op 1 januari 2022 ga ik daar in vaste dienst, hoorde ik net. Ik had eerst een tijdelijk contract. Mijn werk is veelomvattend, dat is ook erg leuk en afwisselend. Het is van goederenontvangst uit bijvoorbeeld Azië tot en met vrachtwagens naar de filialen van Zeeman en alles wat daartussen zit, qua ontvangst en productie. Ik geef indirect leiding aan 250 mensen en ik ben verbonden met IT-projecten, met WMS en ERP-systemen. Die laatste hielp ik vervangen. Uiteraard is automatisering een groot deel van mijn werk en we zijn bezig met een verbouwing. Bij het ene dc bouwen we de stock voor de e-commerce af en in Antwerpen bouwen we dit weer op. Daardoor zit ik heel regelmatig in België. Iedere maand zit ik in Antwerpen om het picken en pakken in goede banen te leiden. Door te automatiseren willen we het aantal vrachtwagens drastisch verminderen, net als de mensen die de pakketten behandelen. Er komen veel meer conveyers, transportbandjes. Ook administratief en organisatorisch gaat het er anders uitzien met een nieuw organogram.”

Ook een webshop in Frankrijk

Gianni werkt mee aan software voor hun klanten. “We maken software waarmee we klanten diverse opties aan kunnen bieden. Wat willen ze wanneer ontvangen? Door dit steeds verder te ontwikkelingen, worden we steeds klantvriendelijker en dat zorgt voor meer klanten, verwachten wij. Nu kunnen klanten alleen via Post Nl hun pakketjes krijgen, we zijn op zoek naar andere partijen die ook pakketten kunnen afleveren, misschien wel op andere tijden dan Post Nl. Daarnaast willen we ernaartoe dat klanten hun bestelling online in de winkel doen, zodat het daar op hun ligt te wachten. Dan haal je Antwerpen en de vervoerder er tussenuit. Dan beleveren we klanten vanuit de winkels. Nu worden bestelde producten nog in Antwerpen ingepakt en voor Nederlandse klanten door Post Nl opgehaald en voor België is dat Bpost. Sinds twee maanden kunnen mensen in Frankrijk, ook uit de webshop bestellen, die is daar net live gegaan. Mijn collega’s en ik zijn in gesprek met andere vervoerders en we zoeken ook naar andere. Stel dat Post Nl zegt: We stoppen met leveren op de zaterdag? Dan moet onze klant het op vrijdagavond of de maandag erop laten leveren, terwijl hij dat misschien niet wil of kan. Daarom willen we opties bieden. In Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Luxemburg willen we ook live gaan met de webshop, daar zijn we ook aan het overleggen met vervoerders. We hebben twee IT’ers die met de technische kant bezig zijn. Ik zit aan de operationele kant. Het werk wat ik doe is heel divers en het is ook erg druk, maar het bevalt mij heel erg goed. Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb.”

Met zijn zachte G verwacht je niet dat Gianni in Alphen aan den Rijn werkt, maar dat is vanwege de liefde. “Ik ben geboren en getogen in Limburg en toen ik ging samenwonen met mijn vriendin, ben ik naar Utrecht verhuisd. We zijn inmiddels 11 jaar samen en we zijn privé ook bezig met verhuizen, dus er is een hoop verandering en vernieuwing.”

Wil jij specifieke kennis binnenhalen voor een tijdelijke project? Of heb jij iemand die met zwangerschapsverlof is, of langdurig ziek? Dan is het tijdelijk inzetten van een logistiek professional de ideale oplossing. Coulant vindt voor jou de juiste professional door hun brede netwerk in te zetten, ons personeel staat te springen om voor jou aan de slag te gaan. Ze zetten gelijk hun tanden in het werk. Zonder gedoe. Contracten, verloning, verzekering, verzuim, begeleiding en coaching? Dat nemen wij voor onze rekening.

Zoek jij een baan in de logistiek? Kijk dan bij onze vacatures!

Zoek jij een werknemer voor de lange termijn? Ook dan helpt Coulant je graag verder. Neem contact met ons op!

Snel contact? Chat met ons.