Stefan Putters

“Ik was jarenlang Onderofficier Logistiek bij Defensie van de Koninklijke Landmacht. Een mooie tijd, waarin ik mijn bijdrage heb mogen leveren bij rampen, humanitaire hulp en operaties in binnen- en buitenland. Maar na 13 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik was veel weg van huis en wilde graag meer tijd doorbrengen met mijn vriendin, vrienden en familie. Dus ging ik op zoek naar de volgende stap in mijn carrière.

“Ik was verrast: Aernout had zijn twijfels of de functie wel echt bij mij paste.”

Bij Coulant zag ik een interessante vacature. Ik solliciteerde en werd direct de volgende dag benaderd door Aernout van der Schaaf. Ik was verrast: hij had zijn twijfels of de functie wel bij mij paste. Maar hij bleek gelijk te hebben. Mijn belang voorop stellen en in alles met mij meedenken, dat is kenmerkend voor de aanpak van Coulant. Ze nemen alle tijd voor me. Even een hart onder de riem, persoonlijk loopbaanadvies, tips bij sollicitatiegesprekken, coaching; ze doen steeds net een stapje meer dan ik verwacht.

“Coulant neemt alle tijd voor me en doet altijd net een stapje meer dan ik verwacht.”

Inmiddels werk ik als CareerPlanner bij C. van Heezik als Teamleider Orderpicking Vrieslogistiek. Onze divisie is gespecialiseerd in transport, distributie, opslag en handling van diepvriesproducten. Samen met mijn team van ongeveer 15 medewerkers ben ik verantwoordelijk voor het proces van orderpicking voor supermarkten, horecabedrijven en bakkerijen. Een veeleisende functie waarin je alle processen haarscherp in de gaten moet houden. Strak plannen en alle werkzaamheden tot in detail overzien. Maar ook flexibel en vindingrijk zijn. Geen dag is hetzelfde en dingen gaan nooit precies zoals je ze van tevoren had bedacht.

“Geen dag is hetzelfde; en dingen gaan nooit precies zoals je ze van tevoren had bedacht.”

Mijn carrièreswitch stelde nieuwe eisen aan mijn kennis en vaardigheden. De hectiek van de branche en de techniek van orderpicking was nieuw voor me. Wij passen verschillende vormen van orderpicking toe: uit voorraad in een pickstraat, maar ook pick-to- zero en two-step picking.

Per klant bepalen we wat voor hen de meest gunstige methodiek is. Je moet hierbij met veel zaken rekening houden: de volgorde van producten in de schappen, de kwetsbaarheid van de
verpakking en hoe de containers, pallets of vrieskasten het best gestapeld kunnen worden. Op dit gebied valt er voor mij nog veel te leren.

“Zeker de eerste maanden waren best heftig. Ik heb veel baat gehad bij de intensieve begeleiding vanuit Coulant.”

Eerlijk gezegd heb ik in het begin wel even getwijfeld. Ik ben aangetrokken om de processen in mijn divisie doelgerichter en efficiënter in te richten. Daarnaast kreeg ik de missie om een cultuuromslag in het team te initiëren en te begeleiden; van taakgericht naar kostenefficiënt en klantgericht werken. Veranderprocessen binnen organisaties kunnen altijd rekenen op een flinke dosis scepsis en weerstand en ook ik kreeg daarmee te maken.

De eerste maanden waren best heftig. Hierin heb ik veel baat gehad bij de intensieve begeleiding en coaching vanuit Coulant. Bij tijden zaten we wekelijks met het management om de tafel om zaken af te stemmen, bij te sturen en verwachtingen te managen. Verder voeren we maandelijks evaluatie- en voortgangsgesprekken waarin we SMART doelen stellen en afspraken maken. Dat werpt zijn vruchten af: ik werk er doelgericht naartoe om binnen een jaar volwaardig mee te draaien als zelfstandig functionerende teamleider. Het geeft mij veel voldoening om samen met het team te werken iets moois neer te zetten waardoor we onze klanten nog meer kwaliteit kunnen leveren.

De functie van CareerPlanner via Coulant is voor mij een perfecte formule. Ik ben in dienst bij Coulant en werk via hen een jaar lang gedetacheerd bij een opdrachtgever. In dat jaar volg ik naast mijn werk een intensief programma van scholing en loopbaanontwikkeling. Het start met een intensief inwerktraject vanuit de opdrachtgever. Daarnaast zorgt Coulant voor individuele trainingen en coaching on the job.

Verder ben ik recent op kosten van Coulant gestart met de gecertificeerde opleiding MHBO Logistiek Management. Deze volg ik deels d.m.v. e-learning en deels klassikaal, zodat ik het goed kan combineren met mijn werk. Ideaal. De mix van werk, begeleiding en scholing zorgt ervoor dat ik snel en doelgericht kan groeien zodat ik daadwerkelijk toegevoegde waarde kan leveren binnen de organisatie. En het vergroot gelijk ook mijn waarde op de arbeidsmarkt.

“De mix van werk, begeleiding en scholing zorgt ervoor
dat ik snel en doelgericht in mijn functie kan groeien.”

Ik heb het erg naar mijn zin en voor zover ik weet is ook mijn opdrachtgever heel tevreden. Als alles volgens planning verloopt, krijg ik volgend jaar een contract via C. van Heezik. Ook na het traject als CareerPlanner blijf ik mij zeker verder ontwikkelen. Er valt nog zoveel te leren en te ontdekken.

Coulant, sterk in Sales en Logistiek

Wij kunnen jou ook helpen aan een volgende stap in jouw carrière. Kijk gerust verder op onze website voor meer informatie over de werkwijze van Coulant. Of kijk direct of we passende functies open hebben staan op onze vacaturepagina.

Snel contact? Chat met ons.