Salarissen in de logistiek

Salarissen in de logistiek

Als logistiek medewerker zal je rond de €1800,- verdienen. Groei je door naar teamleider, dan kan je salaris meegroeien tot grofweg €2200,- bruto per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn sterk afhankelijk van de sector en het bedrijf waar je werkt.

 

salaris logistiek Coulant

 

Coulant is een werving- en selectiebureau met als specialisme logistiek. Wij bemiddelen voornamelijk HBO/WO Professionals. Wij hebben regelmatig interessante logistieke vacatures openstaan. Dit kunnen vacatures zijn als teamleider, coördinator of als logistiek manager.

Logistiek (Transport) Coördinator

Dit is een functie op HBO niveau. Een Logistiek Coördinator springt in op veranderingen op het gebied van de logistieke dienstverlening. Hij geeft leiding aan uitvoerende krachten op de werkvloer en de vrachtwagenchauffeurs en verschepers. Hij zorgt ervoor dat de goederenstroom op orde blijft, door af en toe innovatieve ideeën toe te passen. Efficiency staat centraal. Een goede rapportage is daarbij noodzakelijk. Extern gezien is hij de contactpersoon voor klanten. Hij kan klanten informatie geven over de status van de bestelling en geeft advies bij problemen. Een Logistiek Coördinator heeft dus veel meer verantwoordelijkheden. En dat is terug te zien in het salaris. Het minimumsalaris ligt nu op €3600,- per maand en kan oplopen tot €5000,- per maand. Dat geeft een royaal jaarsalaris van €60.000,- bruto.

Manager Logistiek

Wil je hogerop dan de coördinatiefunctie, dan kun je Manager Logistiek worden. Dit is een functie op hoog HBO of WO niveau. Hieronder lees je de taken van een dergelijke manager.

  • Plant de strategie voor de procesactiviteiten van het bedrijf zoals transport, opslag en distributie.
  • Ontwikkelt en implementeert operationele procedures voor de ontvangst, behandeling, opslag en verzending van de goederen en materialen.
  • Zorgt er voor dat de systemen geïnstalleerd zijn voor de monitoring van de goederenprocessen zoals bijvoorbeeld bij geautomatiseerde voorraadbeheer.
  • Controleert en coördineert logistieke processen.
  • Coördineert beschikbaar personeel afhankelijk van de vraag.
  • Onderhoudt contacten met andere afdelingen in het bedrijf.
  • Ziet toe op de kwaliteit, kosten en efficiëntie van de logistieke processen.
  • Signaleert logistieke problemen en handelt hier naar.

De salarisverwachting voor een manager ligt tussen de €4000,- en €7000,- afhankelijk van ervaring en onderhandelingstechnieken tijdens de sollicitatieprocedure. Dat is een jaarsalaris van €93.000,- bruto.

Carrière via Coulant

Ambieer jij een carrière in de logistiek als HBO/WO professional? Bij Coulant zit je gebeiteld. Een familiebedrijf met al 25 jaar ervaring in Werving & Selectie en Detachering. Wij kennen de markt als onze broekzak. Interessante opdrachtgevers, mooie vacatures en kandidaten om trots op te zijn. Het echte werk. Om dat mogelijk te maken hebben we veel in huis en dat delen we graag met je. Samen maken wij van jouw loopbaan een carrière. Lees meer over de werkwijze van Coulant of over ervaringen van andere kandidaten.

Snel contact? Chat met ons.