Salaris in logistiek: wat verdien je gemiddeld per functie?

Salaris in logistiek: wat verdien je gemiddeld per functie?

Ook al gaat het je vast niet alleen om de spreekwoordelijke knikkers, tóch is het leuk om een inschatting te kunnen maken van je financiële toekomst en je salaris in de sector logistiek. Ambieer jij een hbo of wo functie binnen de sector logistiek? Ontdek dan hier hoe jouw salaris in logistiek eruit kan gaan zien.

 

Hoe krijgt je salaris vorm?

Iedereen die in loondienst werkt bij een werkgever, heeft recht op salaris. Dit salaris moet overzichtelijk weergegeven zijn in de vorm van een salarisoverzicht. Afhankelijk van je werkgever, krijg je elke vier weken of elke maand uitbetaald. Het brutobedrag op je salarisstrookje bestaat uit:

  • loon, passend bij je functie en ervaring
  • vakantietoeslag, minimaal 8% van je jaarsalaris
  • eventueel extra toeslagen of bonussen, voor onregelmatige werktijden, ploegendiensten, prestatiebonussen

Wat je ontvangt als salaris in logistiek is logischerwijs afhankelijk van een aantal dingen, zoals het soort werk dat je doet, het niveau van het werk dat je aflevert, je ervaring én de gulheid van je werkgever. Over je brutoloon moet jij belasting en werknemerspremie voor de volksverzekering betalen. Het bedrag dat hierna overblijft is je nettoloon.

 

Wat verdien je in de logistiek?

Je rechten en plichten

Naast je contractueel vastgelegde salaris, wordt je loon en de financiële toekomst bepaald door je secundaire arbeidsvoorwaarden of een cao. In je secundaire arbeidsvoorwaarden en de cao zijn de rechten en plichten vastgelegd, van zowel werkgever als werknemer. Per functie is bepaald in welke functiegroep hij thuishoort, zodat jij weet waar je aan toe bent wat betreft je financiële start. In de voorwaarden staat beschreven op welke manier je promotie kunt maken en hoe je dat in je salaris terug gaat zien.

Sommige bedrijven werken met een jaarlijkse opwaardering van je salaris, andere bedrijven laten je promotie afhangen van functioneren. Bij een promotie ga je meestal een stap of trede in de schaal omhoog. Dat levert je enkele tientjes per maand op. Het gebeurt sporadisch dat een werknemer promoveert naar een volledige schaal hoger. Lees altijd zowel je contract als de secundaire arbeidsvoorwaarden of cao goed door voordat je besluit om ergens te gaan werken.

 

Gemiddeld salaris in logistiek

Wat verdient een Supply Chain Manager eigenlijk? Als je voordat je gaat solliciteren wilt weten hoe je financiële toekomst eruit komt te zien, kun je met behulp van een salariswijzer de hoogte van het salaris van de verschillende logistiek functies bekijken. Het getoonde salaris in de logistiek sector geeft je geen garantie dat jij dit bedrag ook op je bankrekening gaat ontvangen, maar je kunt wel een globaal overzicht krijgen van de richting die je op denkt te gaan. Coulant heeft de salarissen van de bekendste logistiek functies uit o.a. diverse salariswijzers voor je op een rijtje gezet:

Salaris logistiek functies

Je ziet dat bij sommige beroepen de minimale en maximale salarissen flink van elkaar verschillen. Dit komt bijvoorbeeld door de omvang van een bedrijf en of een bedrijf regionaal, nationaal of mondiaal opereert. De bovenstaande bedragen zijn grove schattingen. Wil je echt weten wat je gaat verdienen, dan moet je in gesprek gaan met mensen in vergelijkbare functies. Je kunt natuurlijk ook het sollicitatiegesprek afwachten.

 

Carrière via Coulant

Ambieer jij een carrière in de logistiek als HBO/WO professional? Bij Coulant zit je gebeiteld. Een familiebedrijf met al 25 jaar ervaring in Werving & Selectie en Detachering. Wij kennen de markt als onze broekzak. Interessante opdrachtgevers, mooie vacatures en kandidaten om trots op te zijn. Het echte werk. Om dat mogelijk te maken hebben we veel in huis en dat delen we graag met je. Samen maken wij van jouw loopbaan een carrière. Lees meer over de werkwijze van Coulant of over ervaringen van andere kandidaten.

 

 

Snel contact? App met Roel.