Pieter van der Vorst – CB Fashion

CB Fashion is een logistiek dienstverlener met specialisatie in fashion en lifestyle producten. Als de goederen vanuit de Rotterdamse haven of over land in de warehouses aankomen, is een goede supervisor onmisbaar. HR Manager Pieter van der Vorst vertelt over de zoektocht naar de perfecte kandidaat voor deze rol.

“Vanaf het moment dat het transport vanuit Azië of de Middellandse Zee aankomt in de haven van Rotterdam of over land, nemen wij alle logistieke activiteiten van onze klanten uit de mode-industrie uit handen. We zorgen bijvoorbeeld voor het distribueren en bevoorraden van de winkels, het afhandelen van online sales in webshops en ook de retourafhandelingen regelen we.”

“We hebben vijf grote distributiecentra, waaronder een in Alphen aan den Rijn.  We zochten hiervoor een supervisor die stevig in zijn schoenen staat. Binnen onze organisatie groeien veel collega’s die op de vloer zijn begonnen door naar andere functies. Maar voor deze uitdagende vacature zochten we juist iemand van buitenaf. Management- en leidinggevende ervaring, kennis van logistiek en commercieel klantcontact was een vereiste. ”

“Ik heb met enige regelmaat contact met Coulant en klopte voor deze vacature zelf bij ze aan.”

Zo kwam het dat Aernout begin 2018 op bezoek kwam bij ons warehouse waar hij de vacature uitgebreid inventariseerde. Tijdens het gesprek schoot hem een geschikte kandidaat uit zijn eigen netwerk in gedachten. “Het balletje ging toen snel rollen. De kandidaat werd gebeld en een telefonische afspraak volgde om het proces te bespoedigen. We hadden meteen een positief gevoel van beide kanten”, vervolgt Pieter.

Later kreeg CB Fashion nog meer potentials voorgesteld om te kunnen vergelijken, maar de eerste kandidaat bleek toch het beste te passen.  Zo onderbouwt Pieter: “Deze persoon had ervaring als logistiek medewerker, teamleider, supervisor en was sales verantwoordelijke geweest. Mooier kon niet, hij bleek de geschikte kandidaat voor deze functie en is na een inwerkperiode, begin mei in zijn functie begonnen.”

“Met Coulant was ook alles snel geregeld. Het contact met Aernout verliep heel prettig.”

“Onze nieuwe collega is een echte supervisor; een planmanager op een vloer met tachtig logistieke medewerkers en vijf teamleiders. Hij moet alles zelf regelen en krijgt weinig ondersteuning. Hij regelt facilitaire issues, ICT issues, doet de planning van flexpersoneel en is dus zelfs ook een beetje HR-manager. Een uitdagende rol, waarin hij zeker niet in een gespreid bedje terecht kwam.” Dat hij helemaal op zijn plek is, staat buiten kijf: “De nieuwe supervisor is no-nonsense en laagdrempelig. En dat past helemaal bij hoe wij als organisatie zijn”.

Coulant, sterk in Sales en Logistiek

Wij kunnen ook uw organisatie helpen aan een ervaren HBO- of WO-professional. Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie over de werkwijze van Coulant.

Snel contact? Chat met ons.