Martin Kuiper – Transportplanner

Martin Kuiper – Transportplanner

Enkele maanden geleden is Martin gestart als Transportplanner bij Deli Home. Martin heeft een bijzonder sollicitatietraject doorlopen met Coulant en we blikken hier samen met hem op terug. Ook vertelt hij ons hoe de eerste maanden bij Deli Home zijn bevallen. Deli Home is een multinationale producent en leverancier van DIY en bouwmaterialen van bekende merken zoals CanDo, Bruynzeel, Lundia, Skantrae en Weekamp. Zij zijn actief in de B2B-markt met klanten als grootschalige retailers in DHZ, bouwmaterialen groothandels, aannemers, timmerfabrieken, woningbouwcorporaties, woninginrichters en online retailers.

Focus op wat je écht wilt in een baan

“In eerste instantie werd ik via LinkedIn door Coulant benaderd voor de rol van Transportplanner bij een bedrijf in Vianen. Toen ben ik op kennismakingsgesprek gekomen bij Coulant. Dit was een bijzonder gesprek, waarbij écht werd gekeken naar wat ík wil.  In het verleden heb ik meerdere tussenpersonen gehad bij andere bureaus, maar daar is nooit op die manier op ingezoomd. Ik had dat ook niet verwacht en moest daar in eerste instantie ook echt over nadenken. Hierdoor kon Coulant goed inschatten welke banen wel of niet bij mij pasten.”

“Het kennismakingsgesprek met Coulant was bijzonder en er werd ingezoomd op wat ik écht wil. Dit was ik niet gewend vanuit andere bureaus.”

Martin Kuiper aan het werk als Transportplanner bij Deli Home

Een intensieve, maar leerzame dag

“De rol waarvoor we met elkaar in contact komen werd ingevuld met een andere kandidaat. Coulant is toen actief voor mij aan de slag gegaan om andere passende banen voor mij te vinden. Al snel had Aernout (red. van der Schaaf) 3 bedrijven waar ik op gesprek mocht voor de rol van Transportplanner. We zijn toen op één dag bij alle 3 de bedrijven langs gegaan. Dit was best heftig en vermoeiend, bij het laatste bedrijf gingen we pas tegen acht uur ‘s avonds weg! Later kwam er nog een 4e bedrijf bij waar ik op gesprek mocht, Deli Home.

Aernout had aangeboden om mee te gaan naar de gesprekken en dit vond ik erg prettig. Ik heb in het verleden best veel gesprekken gevoerd en het was leerzaam dat er eens iemand meekeek. Van Aernout heb ik bijvoorbeeld de tip gegeven om al vroeg in het proces diepgaande vragen te stellen. Op die manier kom je er achter of een rol ook écht bij je past. Uiteindelijk mocht ik bij 2 bedrijven op 2e gesprek, waarna Deli Home al snel aangaf dat ik bij ze mocht starten als Transportplanner. Ik heb toen besloten om bij ze te tekenen en het avontuur aan te gaan.”

“Samen met Aernout ben ik op één dag op 3 sollicitatiegesprekken geweest. Bij het laatste sollicitatiegesprek reden we pas rond acht uur ’s avonds weg!”

Complexiteit en afwisseling

“Tot nu toe ben ik erg tevreden met mijn start bij Deli Home, al was het door Corona wel een lastige opstartperiode. We hebben mijn startdatum uiteindelijk ook opgeschoven, zodat ik goed ingewerkt kon worden. Ik ben op een rustige en positieve manier ingewerkt, waarbij de werkzaamheden steeds verder werden uitgebreid. Ook heb ik op verschillende afdelingen mee mogen draaien, zodat ik inhoudelijk weet waar ik over praat. Het is een hele complexe organisatie door alle verschillende hallen en magazijnen. Ik begin nu een beetje te snappen hoe het is ingedeeld en wie de contactpersonen zijn.”

Martin aan het werk in het magazijn van Deli Home

“Door de indeling van onze magazijnen is het werk inhoudelijk complex. Ook hele ervaren mensen hebben alsnog langere tijd nodig om goed ingewerkt te worden.”

“De afwisseling in mijn functie is erg leuk. Ik vind het fijn dat ik niet de hele dag achter de computer zit, maar ook dingen uit kan zoeken tussendoor, contact heb met externe vervoerders e.d. Door de indeling van onze magazijnen is het werk inhoudelijk complex. Ook hele ervaren mensen hebben alsnog de tijd nodig om hier langere tijd ingewerkt te worden. We hebben veel maatwerk en werken met kubieke meters in plaats van palletplaatsen. Dat is als Transportplanner echt anders werken dan bij andere transportbedrijven. Ik houd me bezig met de capaciteitsverdeling, het aantal picks per uur en het verdelen van de vrachten over de dag. Hierbij heb ik te maken met de capaciteit van de laadplaats én met de capaciteit van de verschillende magazijnen.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Het pand van Deli Home

Een goede match

“De mensen binnen de organisatie passen goed bij me. Het zijn mensen van de praktijk en er is veel ruimte voor een grapje onderling. Je krijgt de ruimte om zelf te schakelen, ondanks de omvang van de organisatie. Het beeld dat Coulant van tevoren heeft geschetst klopt goed. Het valt in de praktijk zelfs nog beter uit dan verwacht, doordat ik buiten de vaste werkzaamheden ruimte krijg om andere taken op te pakken. Je krijgt snel vertrouwen van de organisatie, wat erg prettig werkt.”

Coulant, logistieke professionals

Ben jij nieuwsgierig wat Coulant voor jou kan betekenen in het vinden van een nieuwe baan in de logistiek en of we jouw carrière ook in een stroomversnelling kunnen helpen? Kijk gerust verder op onze website voor meer informatie over de werkwijze van Coulant, onze specialisaties, of kijk direct of we passende functies open hebben staan op onze vacaturepagina.

Snel contact? Chat met ons.