Logistic Engineer Marit Scholte in ‘t Hoff

Logistic Engineer Marit Scholte in ‘t Hoff

Marit Scholte in ’t Hoff (21) werkt bij Dynalogic als Logistic Engineer. De opleiding hiervoor deed ze omdat het haar leuk leek en ze niet goed wist wat ze worden wilde: “Nu zit ik helemaal op mijn plek in deze baan.”

Dynalogic bezorgt pakketjes die vaak net iets meer aandacht of zorg vragen, bijvoorbeeld een wasmachine die ook meteen geïnstalleerd wordt of als de identiteit van de ontvanger gecheckt moet worden. “Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen moet alles goed gedocumenteerd zijn, waar we momenteel grote stappen in zetten. Bijvoorbeeld of Turkije wel of niet bij de EU hoort als mensen zich moeten identificeren met een paspoort. Het zijn kleine dingetjes, maar als jij als pakketbezorger dat niet weet, heb je op dat moment een probleem.”

Dit doet een logistic engineer

Marit: “Mijn werk is heel breed, dat maakt het lastig om het even snel uit te leggen. In de basis gaat het om procesoptimalisatie, dus processen proberen te verbeteren. Dat kunnen problemen die zijn ontstaan oplossen, maar ook problemen voorkomen door services te verbeteren. Zeker wanneer er nieuwe klanten bij komen of wanneer nieuwe services worden aangeboden dat wij meekijken naar hoe je dat het beste kunt doen. Zoals een onderzoek of er genoeg chauffeurs met bepaalde skills zijn. Eerst bepaal ik dan welke informatie we al hebben, wat we nog moeten documenteren en een tussentijdse oplossing maken waarbij we een rapport hebben gemaakt. We zetten het tegelijk op de kaart voor de lange termijn, dat we dit met IT oppakken zodat we andere dingen ook gaan vastleggen. Dit zodat het werk voor iedereen gemakkelijker wordt.”

Projecten

Marit deed al verschillende projecten bij Dynalogic, bijvoorbeeld de verbetering van de klanttevredenheid: “Na een levering krijgen klanten een tevredenheidsenquête, met de vraag of je een cijfer wilt geven over de bezorging. Dat cijfer vormt uiteindelijk de NPS (Net Promotor Score, red), wat een erg belangrijke KPI (Key Performance Indicator, red) is. Om de NPS te verbeteren heb ik de data met een collega geanalyseerd en van daaruit schreven we een voorstel. Als dat voorstel goedgekeurd wordt, wordt het binnen het bedrijf uitgevoerd.”

Werken bij Dynalogic

Marit kon meteen na haar afstuderen in Logistic Engineering aan de slag bij Dynalogic. “De sfeer is hier gelukkig goed. Als dat niet zo is, kunnen je collega’s je werk maken of breken, de omgang met elkaar vind ik heel belangrijk. Iedereen is erg open bij Dynalogic, je kunt iedereen aanspreken. Dat vind ik erg fijn, dat het niet alleen maar zo lijkt, maar dat het ook echt zo is. Daarnaast is het fijn dat je veel vrijheid krijgt. Ik pak niet alleen vragen van anderen op, maar ik stel zelf ook verbeterpunten voor als ik iets zie wat anders zou kunnen. Momenteel werken we veel thuis, dat is ook heel vrij. Ook als ik naar het depot ga, mijn depot in Zwolle waar ik dichtbij woon, kan dat gewoon. Toen ik een half jaar geleden hier begon, bezocht ik depots door het hele land, dat gaat nu niet meer door de corona. In de eerste maand was ik veel onderweg naar depots, maar in de basis is het vooral je eigen depot en een of twee keer per week naar een andere. Daarin zijn we nu heel voorzichtig.”

Diverse opties

“Voor elke klant bieden we weer andere opties. Dat maakt het weleens lastig voor onze chauffeurs, maar daarvoor hebben we de chauffeurssupport. Ik kan daarin ook meehelpen door deze gegevens gemakkelijker beschikbaar te maken door het gestructureerd op te zetten en bij elk depot gelijk. Dat gaat bijvoorbeeld om hele specifieke dingen die maar eens per jaar voorkomen. Maar daarnaast ook de verschillende interpretaties die gegeven kunnen worden aan de verschillende resultaatcodes, wanneer een pakket niet afgeleverd kan worden. Wanneer een bezorger de verkeerde code kiest, maakt dat het analyseren weer lastiger. Door de informatie duidelijk en gestructureerd weer te geven ondervang je een groot deel van verschillende interpretaties“

Toekomstdromen

“Voor nu ben ik heel tevreden, ik ben niet van plan om op korte termijn iets anders te gaan doen. Wie weet kan ik doorgroeien binnen Dynalogic. Ik heb wel de wens om nog een master te halen, voor nu is het even prima zoals het is en ik hoef niet nog meer studieschuld erbij te krijgen, maar aan de andere kant denk ik dat ik het wel zou kunnen, dus waarom niet? Het is wel een droom. Dan zou ik gemakkelijker andere functies kunnen krijgen. Ook zou ik de IT -kant op willen en de schakel zijn tussen de stugge it’er en degene op de vloer die iets geregeld wil hebben.”

Wil jij specifieke kennis binnenhalen voor een tijdelijke project? Of heb jij iemand die met zwangerschapsverlof is, of langdurig ziek? Dan is het tijdelijk inzetten van een logistiek professional de ideale oplossing. Coulant vindt voor jou de juiste professional door hun brede netwerk in te zetten, ons personeel staat te springen om voor jou aan de slag te gaan. Ze zetten gelijk hun tanden in het werk. Zonder gedoe. Contracten, verloning, verzekering, verzuim, begeleiding en coaching? Dat nemen wij voor onze rekening.

Zoek jij een baan in de logistiek? Kijk dan bij onze vacatures!

Zoek jij een werknemer voor de lange termijn? Ook dan helpt Coulant je graag verder. Neem contact met ons op!

Snel contact? Chat met ons.