Is ZZP of freelance in de logistiek of supply chain wel een goed idee?

Is ZZP of freelance in de logistiek of supply chain wel een goed idee?

Logistiek is er in vele vormen en maten. Degene die de logistieke processen op rolletjes laten verlopen ook. Van uitvoerende orderpickers tot HBO en WO-opgeleide professionals dragen allemaal hun steentje bij aan de totale logistieke operatie. Daar waar specifieke kennis of kunde gevraagd wordt, een project gerealiseerd moet worden of een tijdelijke piek heerst, zie je ook steeds meer de tijdelijke inzet van een logistieke ZZP-er of freelancer.

De expert in logistiek of supply chain management
Omdat ZZP-ers en freelancers altijd up to date zijn qua kennis, vernieuwing in het werk en veel specifieke ervaring hebben, kunnen ze snel en gericht worden ingezet. Deze professionals op het gebied van logistiek en supply chain management werken nauwkeurig en secuur, kunnen hoofdzaken goed van bijzaken onderscheiden en weten overzicht te houden over complexe zaken. Het is belangrijk dat een logistiek medewerker resultaatgericht is en klantgericht kan werken, zonder daarbij de uitgangspunten van het eigen bedrijf uit het oog te verliezen. Het maken van scherpe analyses en goed kunnen werken in teamverband zijn eigenschappen die veel professionals op het gebied van logistiek en supply chain management bezitten.

Ontwikkelingen binnen de logistieke branche
Door de digitale en technologische vooruitgang heeft de logistieke branche (inclusief supply chain management) de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt. Om bij te kunnen blijven is het voor bedrijven binnen de branche belangrijk om die vernieuwingen te omarmen en er slim gebruik van te maken. Of we het nu hebben over Artificial Intelligence, de vergaande robotisering binnen bedrijven, of machine learning; logistieke technologie heeft invloed op productieketens. Niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst. Want hoe ziet logistiek er eigenlijk uit in een wereld van automatische vervoersstromen? En hoe zorgen in de toekomst algoritmen en The Internet of Things voor een volautomatische supply chain? Doorgaans zien we dat automatisering “eng” wordt gevonden door medewerkers die al jarenlang dezelfde werkzaamheden doen. ZZP-ers en freelancers zijn vaak goed en snel op de hoogte van nieuwe automatiseringsmanieren en -toepassingen.

Inhuren freelance professional op het gebied van logistiek
Coulant beschikt over een grote hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van interim opdrachten in de logistieke en supply chain branche. Binnen ons uitgebreide netwerk van professionals bevinden zich een groot aantal ervaren en gedreven interim managers en specialisten die ook op tijdelijke basis aan interessante opdrachten willen werken. Dit zijn professionals met minimaal HBO- en WO-werk- en denkniveau die vaak meerdere functies op management- of directieniveau hebben vervuld. Zwaargewichten in bijvoorbeeld overbruggings- of verandermanagement, projectmanagement en/of crisismanagement. Los van ons geavanceerde zoeksysteem kunnen we snel schakelen omdat we de overgrote meerderheid van onze kandidaten al kennen. Op de kortst mogelijke termijn kunnen wij inhoudelijke kwaliteit bieden.

Zit je met een logistieke project waar je externe expertise voor nodig hebt? Wil je voor jouw bedrijf een professional op het gebied van logistiek en supply chain management inhuren? Neem dan eens contact op met Aernout van der Schaaf van Coulant. Hij heeft de afgelopen jaren bewezen voor verschillende kleine en grote opdrachtgevers de juiste professionals te kunnen bemiddelen.

Snel contact? Chat met ons.