Ik denk al snel: “Laat mij lekker mijn werk doen”

Ik denk al snel: “Laat mij lekker mijn werk doen”

Marc is als interim teammanager via Coulant actief in het warehouse van Zeeman.

Als je actief bent als interimmer in de logistiek, dan heb je nu de vrijheid om te kiezen voor opdrachten die je echt leuk vindt. Dat weet Marc Ricken als geen ander. Sinds 27 april is hij als interim teammanager actief in het warehouse van Zeeman. Via Coulant is hij aan de slag gegaan met de opdracht om het team te begeleiden naar een volledig geautomatiseerde werkomgeving: “Instappen in een hectische omgeving, de boel draaiende houden en begeleiden naar een nieuwe situatie. Daar krijg ik energie van én dat vind ik simpelweg super om te doen.”

De 56-jarige Marc is inmiddels 36 jaar actief in de logistiek. De geboren Brabander woont samen met zijn vriendin in Lichtenvoorde. Hij begon zijn carrière als orderpicker bij Albert Heijn. In een mum van tijd ontwikkelde hij zich door middel van veel praktijkervaring, een studie en cursussen. De laatste jaren is hij vooral actief geweest als warehousemanager en operations manager. Hij werkte onder andere voor bedrijven als Samsung, Microsoft, Jumbo en Intergamma.

Zelfstandig ondernemen in de logistiek
In 2011 maakte Marc de stap naar het zelfstandig ondernemerschap: “Ik had inmiddels veel kennis en ervaring opgedaan, dus dat gaf mij veel vertrouwen om voor mezelf te beginnen.” Het leven als zelfstandige bevalt Marc goed: “Het is voornamelijk goed geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben in verschillende niches actief geweest. Van food tot aan retail en van health care tot aan e-fulfilment. Juist die afwisseling maakt het voor mij interessant. Je verrijkt jezelf en je leert van elke opdracht en nieuwe omgeving.”

Aan de slag bij Zeeman via Coulant
Toen zijn opdracht bij Intergamma stopte attendeerde zijn manager hem op een vacature bij Coulant: teammanager bij Zeeman. “Ik heb toen meteen contact opgenomen. Duidelijk en snel contact met Aernout was het gevolg en dat resulteerde in het feit dat ik binnen een week het contract kon tekenen.” Dat past Marc wel vertelt hij: “Met Coulant weet je waar je aan toe bent en daar houd ik van. Het contact is persoonlijk en niet meer dan nodig is. Dat voelen ze haarfijn aan. Ik denk namelijk al snel ‘laat mij lekker mijn werk doen’ en dat snappen ze. Daarnaast valt het op dat de betalingen altijd keurig op tijd verwerkt zijn. Dat is lang niet overal het geval, dus dat is zeker een groot pluspunt.”

Automatisering bij Zeeman en de logistieke sector
De opdracht bij Zeeman Marc goed: “Het is erg leuk! Vaak kom je als interimmer in een omgeving waar het nog niet op rolletjes loopt en daar kan ik goed mee overweg. Ik vind het fijn om ervoor te zorgen dat in een hectische omgeving alles goed draaiende blijft. Een beetje reuring in de tent maakt mijn werk extra leuk.”

Tegenwoordig zie je in de logistiek telkens meer automatiseringen en dat is volgens Marc positief en noodzakelijk: “Niet alleen de grote partijen hebben inmiddels bepaalde zaken geautomatiseerd. Je ziet het nu ook bij kleinere partijen. Het is simpelweg lastig om voor dat soort klussen goed personeel te vinden. Daarnaast is het bijna niet meer van deze tijd om tegen een medewerker te zeggen: “Hé verplaats die ene doos even van A naar B.”

Leveren op inhoud én sociaal aspect
Naast de inhoud is het volgens Marc erg belangrijk om op sociaal aspect een bijdrage te leveren bij de organisatie waar je actief bent: “Iedereen werkt natuurlijk op zijn eigen manier. De inhoud is het allerbelangrijkste, maar het is ook fijn als je prettig met elkaar kunt samenwerken en zichtbaar plezier hebt in je werk.

Ik heb met veel oud opdrachtgevers nog contact en ik word regelmatig uitgenodigd voor een etentje of een borrel. Dat zegt wat vind ik. Uiteindelijk moet je doen waar je, op en naast de werkvloer, het meeste plezier van hebt. Die afweging maak ik elke keer voordat ik met een opdracht start. Het is fijn dat Coulant daar een mooie bijdrage aan heeft geleverd.”

Ben je op zoek naar een interimmer voor jouw organisatie? Of wil je graag even sparren over de mogelijkheden? Neem contact op met Roel Verheijen.

Stuur een e-mail naar roel@coulant.nl of bel 088 500 0700.

Snel contact? Chat met ons.