Hypotheek voor gedetacheerden nu mogelijk

Hypotheek voor gedetacheerden nu mogelijk

Goed nieuws voor gedetacheerden die een hypotheek willen afsluiten

Tot voor kort was het afsluiten van een hypotheek als je gedetacheerd bent een lastig verhaal. Daar komt nu verandering in!

Gedetacheerde medewerkers die langer dan een jaar voor ons aan de slag zijn, kunnen voortaan makkelijker een hypotheek krijgen voor een koopwoning. Met een zogenaamd perspectiefverklaring, die wij voor je kunnen regelen, kun je aankloppen bij de bank voor een hypotheek. Dit is afgelopen woensdag bekendgemaakt door de Algemene Bond van Uitzendondernemingen (ABU).

 

 

Voorwaarden perspectiefverklaring

Voorwaarde voor het verstrekken van een perspectiefverklaring is dat het werving- en selectiebureau gecertificeerd is door de Stichting Perspectiefverklaring, die sinds 21 juni 2017 bestaat. Hierin zitten vertegenwoordigers van hypotheekverstrekkers, uitzendbureaus, consumentenorganisaties en het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). De stichting heeft als doel om de kwaliteit van verstrekte perspectiefverklaringen te waarborgen.

 

Bij het verlenen van een perspectiefverklaring kijkt het werving- en selectiebureau onder meer naar de situatie op de relevante arbeidsmarkt van de gedetacheerde en de ontwikkelmogelijkheden van het inkomen. Maar de hypotheekverstrekker houdt het laatste woord. Gedetacheerden moeten aan dezelfde criteria voldoen als mensen met een vast contract. Bij de beoordeling van een aanvraag kijkt een hypotheekverstrekker ook naar andere factoren, zoals een tweede inkomen of schulden.

 

Toekomstverwachting

De verwachting is dat ongeveer 10 procent van de 275.000 medewerkers die langer dan een jaar aan het werk zijn voor hetzelfde werving- en selectiebureau werken, een perspectiefverklaring zal aanvragen.

Snel contact? Chat met ons.