Hoe logistieke software files en uitlaatgassen kan reduceren

Hoe logistieke software files en uitlaatgassen kan reduceren

Op de Nederlandse wegen zijn ze niet te missen: bestel- en bezorgbussen. Ze brengen producten van a naar b en voorzien consumenten van hun laatste orders. Mooi die bedrijvigheid, maar daartegenover staat een enorme hoeveelheid uitlaatgassen en files. Een Australisch logistiek bedrijf vond een oplossing om deze negatieve effecten te verminderen en maakte daarnaast het logistieke proces effectiever.

 

Duurzaamheid

Toen de Australische ondernemer Brad Lodge zijn bedrijf Premonition oprichtte, had hij een helder doel voor ogen. Hij wilde postorderbedrijven en online retailers helpen om zo optimaal mogelijk aan de wens van consumenten te voldoen en daarnaast een zo duurzaam mogelijke supply chain ontwikkelen. Dus ontwikkelde hij een innovatieve technologie die de effectiviteit van bestel- en bezorgbussen optimaliseert. De applicatie houdt rekening met tal van factoren die van invloed kunnen zijn op de snelheid en de werkzaamheid van de voertuigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veranderende bezorg- of weersomstandigheden, retouren, leveringstijden of bezorgcapaciteit.

uitlaatgassen logistiek software Coulant

Vernieuwend applicatie

De vernieuwende applicatie stelt logistieke bedrijven in staat om van te voren rekening te houden met mogelijke obstakels. De in Australië ontwikkelde technologie houdt daarbij onder andere rekening met nieuwe inkomende orders en grote ongelukken. Indien deze zich voordoen, kan de applicatie in een split second, indien gunstig, een alternatieve route berekenen voor honderden bestel- of bezorgvoertuigen. Door gebruik van deze innovatieve applicatie kan dagelijks zo’n 15% aan kilometers worden bespaard, met hetzelfde effectieve resultaat.

 

Innovatieve logistieke software applicaties als die van Premonition kunnen ons helpen om kosten te besparen en de producten sneller bij de consument af te leveren. Maar dat niet alleen, het perspectief is dat er straks aanzienlijk minder files zijn en de voor het milieu schadelijke uitlaatgassen worden teruggedrongen. Zo profiteert naast de logistieke sector de hele wereld mee.

Snel contact? Chat met ons.