Het perfecte cv voor in de logistiek

Het perfecte cv voor in de logistiek

Op zoek naar een mooie functie in de logistiek? Je bent vast niet de enige, de concurrentie op de arbeidsmarkt voor topbanen is namelijk hevig. Maar hoe zorg je als aspirerende supply chain manager of planner dat je opvalt tussen al die kandidaten? Het begint allemaal bij een goed CV! Hier lees je hoe een perfect logistiek CV eruit ziet.

 

Kort maar krachtig

Werkgevers of detacheringsbureaus krijgen dagelijks een enorme hoeveelheid cv’s binnen. Gemiddeld kijken ze er niet meer dan 10 seconden naar. Zorg daarom dat je het kort houdt, maar wel opvalt. Twee pagina’s is meer dan voldoende. Wees ‘to the point’ en bewaar je levensverhaal voor tijdens de sollicitatie. Zorg daarnaast dat je cv actueel is en vermeld zaken die van belang zijn voor de functie waarop je solliciteert.

 

Op maat

Natuurlijk is de verleiding groot om hetzelfde cv naar tientallen verschillende werkgevers te sturen. Maar doe het niet! Neem de tijd om je cv op maat te bewerken voor iedere functie. Onderzoek het bedrijf waar je wilt solliciteren en ga na welke van jouw vaardigheden passen bij het desbetreffende bedrijf. Zorg dus dat je cv op maat is en perfect past bij het logistieke bedrijf waar je graag wilt werken. Dat betekent ook dat je cv er passend moet uitzien. Natuurlijk hoort daar een volledig goed gespeld cv bij, zonder spel- of taalfouten. Recruiters en werkgevers zien dit soort fouten namelijk niet snel door de vingers. Check je cv dus nog een extra keer voordat je hem opstuurt.

 

Hou het echt en oprecht

Een klein leugentje om eigen bestwil op je cv, kan wel? Niet doen! Vroeg of laat komen deze onwaarheden uit. Werkgevers of recruiters checken namelijk vaak je achtergrond door referenties op te vragen bij oud-collega’s. Als je niet al door de mand valt tijdens de sollicitatie, dan wel tijdens je eerste werkdagen. Het laatste wat je wilt is natuurlijk je nieuwe mooi supply chain functie na een paar dagen al vaarwel moeten zeggen om zo’n ‘leugentje’.

 

 

 

Maak het persoonlijk

Werkgevers kunnen op basis van alleen je cv natuurlijk niet direct beoordelen of jij geschikt bent voor de job. Maak het ze wat makkelijker en voeg een persoonlijk statement toe waarin je uitlegt waarom jij past bij de logistieke functie. Zorg daarnaast dat je bij skills en kwaliteiten niet alleen vaardigheden hebt omschreven, maar denk ook vanuit je eigen persoonlijke kwaliteiten.

 

Logistieke kennis

Logistiek is een vak waarin ervaring zwaar telt. Dus als je droomt van een mooie supply chain functie, vermeld dan iedere relevante logistieke ervaring die je hebt opgedaan. Mocht je al ervaring hebben in de logistiek (zeker als het bij bekende grote spelers is zoals DHL, Van Heezik of Wehkamp), vermeld dit dan zeker in je cv. Heb je dit niet, niet getreurd. Maar laat dan in je begeleidende motivatiebrief of in je cv weten dat je over een goede dosis logistieke kennis bezit. Gebruik vaktermen als supply chain en weet wat deze betekenen.

 

Het oog wil ook wat

We leven in een wereld waarin imago heel belangrijk is. Dat geldt ook voor jouw cv. Het is jouw uithangbord. Neem de tijd om het er, naast inhoudelijk, ook visueel sterk uit te laten zien. Gebruik bullet points en houd je zinnen kort. Gebruik witregels tussen de verschillende categorieën zodat het prettig leest en kijkt. Ook is het slim om rekening te houden met keywords. Recruiters kunnen je dan veel gemakkelijker vinden in de grote vijver van cv’s en kandidaten. Gebruik woorden die op jou van toepassing zijn en die relevant zijn voor de logistieke job die jij zoekt.

Of je nou werkzoekende bent of al ergens in dienst, check je cv op regelmatige basis. Check of je eigen cv ook een upgrade nodig heeft. Want een stap dichterbij het perfecte logistieke cv, is een stap dichterbij jouw ideale logistieke droomjob!

 

Interesse in een uitdagende logistieke functie? Kijk dan snel op onze vacaturepagina of laat je cv hier achter!

Snel contact? Chat met ons.