Salaris sales: per functie het gemiddelde salaris

Salaris sales: per functie het gemiddelde salaris

Wat verdient een sales manager gemiddeld? Hoe hoog is het salaris  van een sales executive? Wat verdient een accountmanager sales? Omdat het niet altijd even gemakkelijk is om salarissen te achterhalen, zetten wij de gemiddelde salarissen van de bekendste HBO en WO sales banen voor je op een rijtje.

Voordat je verder leest al benieuwd naar welke functies wij op dit moment open hebben staan?

Bekijk hier onze vacatures voor HBO- en WO professionals in de vakgebieden Sales en Logistiek.

 

Salaris als motivatie

Tegenwoordig vinden de meeste mensen de hoogte van hun salaris niet meer de belangrijkste reden om te kiezen voor een functie. De beslissing of je ergens wilt gaan werken, hangt samen met de sfeer, waarden en normen van het bedrijf, doorgroeimogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het aantal vrije dagen, de mogelijkheid om zelf je tijd in te delen en een auto van de zaak. Toch zal de hoogte van het salaris altijd een goede motivator blijven om wel, of juist niet voor een sales functie te kiezen.

 

De opbouw van je salaris

Als je in loondienst bent bij een werkgever, ontvang je daarvoor salaris. Je krijgt per tijdseenheid een overzicht van je salaris, je loonstrookje, waarop een bruto en een netto bedrag staat aangegeven. Het bruto bedrag is opgebouwd uit het loon dat passend is bij je functie en persoonlijke kwaliteiten. Dit loon wordt aangevuld met een vakantietoeslag (minimaal 8% van je jaarsalaris).

Binnen de sector sales wordt het salaris vaak aangevuld met toeslagen of bonussen, die je ontvangt als je goed presteert. Bovendien kun je bijzondere toeslagen ontvangen voor bijvoorbeeld onregelmatig werk, werken in ploegendiensten, fysiek zwaar werk of werk in het buitenland. Over je brutoloon moet je belastingen en werknemerspremie volksverzekering betalen. Het bedrag dat overblijft en op je rekening gestort wordt, is je netto loon.

Euro's

Invloed van de CAO

De hoogte van je loon en de manier waarop je je loon opbouwt, is onder anderen afhankelijk van de cao of de arbeidsvoorwaarden van de sector waarin je werkt. Je salaris wordt dus bepaald door:

  • het aantal uren dat je werkt
  • de functiegroep en de salarisschaal waarbinnen je functie is ingedeeld
  • de hoeveelheid en de grootte van de stappen die je per schaal kunt doorlopen
  • toeslagen en bonussen

Sommige bedrijven hanteren een regeling waarbij je jaarlijks een stap omhoog gaat in je salarisschaal. Andere bedrijven belonen goede beoordelingen met een promotie of salarisverhoging. Al de bovenstaande aspecten zijn vastgelegd in de cao of de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf. Je doet er slim aan om deze voorwaarden goed door te lezen, voordat je het contract van je nieuwe baan ondertekent.

 

Salaris van verschillende sales functies

Als je wilt achterhalen wat het salaris van verschillende sales functies is, kun je daarvoor een salariswijzer gebruiken. Bijvoorbeeld op de site van de nationale beroepengids of met de salariswijzers die je op internet kunt vinden kun je zien wat verschillende sales functies gemiddeld verdienen. De hoogte is sterk afhankelijk van je ervaring en je verantwoordelijkheden. Hieronder vast een summier overzicht:

Overzicht salaris sales functies
Ben jij op zoek naar een baan in de sector sales? Staar je dan niet blind op de salarissen, maar laat je ook niet met een kluitje in het riet sturen. Laat zien wat je waard bent en ga een mooie carrière tegemoet.

 

Carrière via Coulant

Ambieer jij een carrière in sales als HBO/WO professional? Bij Coulant zit je gebeiteld. Een familiebedrijf met al 25 jaar ervaring in Werving & Selectie en Detachering. Wij kennen de markt als onze broekzak. Interessante opdrachtgevers, mooie vacatures en kandidaten om trots op te zijn. Het echte werk. Om dat mogelijk te maken hebben we veel in huis en dat delen we graag met je. Samen maken wij van jouw loopbaan een carrière. Lees meer over de werkwijze van Coulant of over ervaringen van andere kandidaten.

Snel contact? Chat met ons.