Henry Zomer – Parts Express

Tijdens de zoektocht naar een Transportplanner heeft Parts Express de hulp van Coulant ingeschakeld. Een succesvolle en prettige samenwerking is hiervan het resultaat. Henry Zomer is 2 jaar werkzaam bij Parts Express. In de rol van Depot Manager is hij verantwoordelijk voor de dag distributie. Hij vertelt over de organisatie, zijn rol en de samenwerking met Coulant.

Kun je wat vertellen over de core business van Parts Express en over jouw functie?

“We hebben 3 kanten, dag distributie, nacht distributie en Same day koeriersdiensten. Onze core business is Automotive. Alles wat met onderdelen van auto’s te maken heeft leveren wij aan garages, dealers enzovoorts. Ongeveer 60 procent bestaat uit het vervoeren van losse personenwagen banden. De nacht is met name onderdelen distributie, waarbij we aan autodealers leveren.”

Als Depot Manager is Henry verantwoordelijk voor de aansturing van de dag distributie. In deze rol is hij verantwoordelijk voor 75 tot 100 man in functies als Chauffeur, Klantenservice medewerker, Loodsmedewerker en Planner. In de rol van Depotmanager is Henry eindverantwoordelijk voor de aanname van het personeel voor het depot.

We hebben nagenoeg geen verloop en dat zegt ook iets over ons bedrijf. De sfeer is hier goed en we kunnen onderling alles tegen elkaar zeggen. Er heerst een sfeer waarin iedereen het fijn vindt om hier te werken.

“Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit. Er zijn veel verschillende processen die ik moet begeleiden, dus je moet overal wel een beetje verstand van hebben. Toen ik hier begon, had het bedrijf een onrustige tijd achter de rug door enkele personele wisselingen. Mijn eerste uitdaging was dan ook om alles weer op de rit te krijgen en dat is me binnen een jaar gelukt. Mijn uitdaging nu is om iedereen dezelfde kant op te laten kijken en te zorgen dat we het huidige pad blijven volgen.”

Hoe zou jij de medewerkers van Parts Express omschrijven?

“Kundig en standvastig. We hebben hier hele lange dienstverbanden. In de 2 jaar dat ik hier zit is er nog niemand weggegaan. Verloop is er nagenoeg niet en dat zegt ook iets over ons bedrijf. De sfeer is hier goed en dat vind ik ook heel belangrijk. We kunnen onderling alles tegen elkaar zeggen, of je nou eindverantwoordelijk bent of in de loods werkt. Dat is typerend voor ons bedrijf en daardoor heerst er een sfeer waarin iedereen het fijn vindt om hier te werken.”

“Ik vond het goed dat Coulant hier op locatie is geweest en diep is ingegaan op het type bedrijf dat wij zijn. De jongen die we nu gevonden hebben past echt binnen ons bedrijf, dat heeft Coulant goed gedaan.”

Hoe is de samenwerking met Coulant ontstaan?

“In de tijd dat ik hier werk heb ik nog niemand hoeven vervangen. De rol waarvoor we met Coulant hebben samengewerkt is ontstaan doordat iemand intern is doorgegroeid. Goed personeel vinden is onze grootste uitdaging op het gebied van recruitment. We hebben eerst wel een maand of twee zelf gekeken. Je merkte dat de markt was opgedroogd. Mensen kwamen minder in beweging, waardoor er niet veel kwaliteit te vinden was op de markt. Dat maakte het lastig. Vandaar dat we de rol uiteindelijk via Mark Maas bij Coulant hebben uitgezet.”

Hoe zou je de samenwerking met Coulant omschrijven?

“Goed en kundig. Voor de toekomst ga ik er zeker weer gebruik van maken. Coulant heeft 2 mensen voorgesteld en de tweede was het direct. Hierdoor heb ik niet mijn tijd hoeven verdoen met 10 CV’s waarvan er 8 niet passend zijn. Ik vond het heel goed dat Aernout en Rosanne hier op locatie zijn geweest en diep zijn ingegaan op het type bedrijf dat wij zijn. Zij hebben rondgelopen op de afdeling en met enkele collega’s gesproken over hoe het hier gaat. De jongen die we nu gevonden hebben past echt binnen ons bedrijf en dat vinden we ook heel belangrijk. Dat heeft Coulant heel goed gedaan.”

Snel meer weten over wat Coulant voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan hier contact op met ons.

Snel contact? App met Roel.