Goed geld verdienen in de logistiek

Goed geld verdienen in de logistiek

Niet alleen biedt de logistieke sector tal van dynamische en afwisselende banen, er valt ook goed in te verdienen. Uit onderzoek blijkt dat met name supply chain managers en demand planners een zeer goed salaris hebben.

 

Opkomende functies

Supply chain manager is een ‘opkomende functie’, die in de top 5 van best betaalde en opkomende functies van 2017 staat. De vraag naar logistiek talent is erg groot. Regelmatig zoeken bedrijven een supply chain manager of demand planner, waarbij gefocust wordt op een kandidaat die een combinatie van communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en precisie bezit. De vraag naar uitzonderlijk talent binnen de logistiek is groot.

Veranderingen

De veranderingen binnen deze sector gaan snel en iemand die zich flexibel aanpast aan innovaties en nieuwe technologieën, is dan ook goud waard voor een bedrijf. Dit biedt starters en pas-afgestudeerden op het gebied van logistiek een enorme kans.  Bedrijven of organisaties staan te popelen om nieuwe aanwas aan communicatief sterke medewerkers met logistieke kennis en ervaring. Een supply chain manager verdient tussen 70.000 à 100.000 euro per jaar, terwijl een demand planner circa 65.000 euro per jaar aan salaris ontvangt.

 

geld verdienen Coulant

Ook goed betaald

Maar niet alleen als supply chain manager of demand planner valt er een goede boterham te verdienen. De vraag naar logistieke managers of supervisors is binnen veel bedrijven en organisaties aanwezig. Als logistiek manager overzie je lopende logistieke processen, waarbij het belangrijk is dat je flexibel bent en kunt inspelen op vernieuwing en innovatie.

Distributiecentra

Binnen distributiecentra door heel het land is daarnaast regelmatig behoefte aan (assistent-)teammanagers. Zij zetten de lijnen binnen een distributiecentrum uit en staan in direct contact met de vloer. Aangezien de doorstroommogelijkheden talrijk zijn, bieden veel bedrijven opleidingsprogramma’s aan. Zo kun je je, vaak betaald door het bedrijf, verder ontplooien en ontwikkelen in de sector.

 

Op verschillende werkniveaus binnen de dynamische logistieke sector zijn er dus genoeg uitdagingen en valt er goed te verdienen. Benieuwd naar een mooie logistieke functie die bij jou past? https://coulant.nl/vacatures/

Snel contact? Chat met ons.