Gianni van der Reijden – proces manager bij Zeeman TextielSupers

Gianni van der Reijden – proces manager bij Zeeman TextielSupers

Onlangs is Gianni gestart bij Zeeman textielSupers als proces manager. Zeeman textielSupers hoeft uiteraard geen verdere introductie te krijgen. Iedereen is er wel een keertje in of langs de winkel gelopen. Maar wat gebeurd er op logistiek gebied bij de winkelketen. Krijg hier een kijkje achter de schermen bij Zeeman door de ogen van Gianni.

Ontmoet Gianni…

Op school ben ik begonnen op het atheneum. Op de middelbare school wist ik niet wat ik wilde worden. Na twee mislukte studie pogingen is hij eerst een tijdje bij zijn ouders in hun bedrijf gaan werken. Na een tip van zijn vader is hij uiteindelijk bedrijfskunde gaan studeren. 

“Hier voelde ik meteen een klik”. Na zijn studie is hij een half jaar gaan reizen. En heeft hij Zuidoost-Azië ontdekt. 

Na omzwervingen heeft hij een baan gevonden in de logistiek. En werkt hij nu bij Zeeman textielSupers. 

Wat ik bij Zeeman zo fijn vind is dat het een familiebedrijf is. Dit is terug te zien in de cultuur van het bedrijf. Waardoor Gianni meer ruimte ervaart om zijn kennis en kunde in te zetten. “Ik ben dankbaar dat zij mij de kans hebben gegeven om mijn potentieel verder te ontwikkelen”. 

Hoe helpen je hobby’s bij je baan als proces manager bij Zeeman? 

Ik hou van sporten en creatief bezig zijn. Van tekenen, naar fotografie en schilderen. Mijn creativiteit zie ik ook terug in mijn werk. 

Gianni zet zijn creativiteit in om uitdagingen te overbruggen waar hij en Zeeman tegen aan lopen. Dit doet hij door out-of-the-box te denken. Door juist niet in hokjes te denken of zich te beperken tot een bepaalde titel maar mensen op waarde te schatten. Durft hij mensen erbij te betrekken met een ander perspectief op het onderwerp. Het grote voordeel hiervan is dat hij een 360 graden overzicht krijgt van het probleem en de mogelijke oplossingen. 

Wat is het leukste aan je baan? 

“Dit antwoord is tweeledig. Namelijk vanuit de menselijke kant en de proceskant”.

Gianni vind het belangrijk om mensen meer verantwoordelijkheid te geven op het moment dat zij dit aankunnen. Waarbij hij het belangrijk vind om hen in hun waarde te zetten. 

Dit is ook typerend hoe Zeeman als familiebedrijf te werk gaat. Waarbij zij de menselijke kant van het bedrijf belangrijk vinden. Want als werknemers goed in hun vel zitten werkt ook alles beter. 

Zeeman geeft daarbij ook ruimte om haar werknemers bij de processen te betrekken. Of zoals Gianni het zegt: “ik kijk niet naar grenzen of beperkingen maar juist naar oplossingen”. 

Het is wel belangrijk om middelen en doelen van elkaar te scheiden. De manier hoe dit wordt gedaan is door constant in en uit te zoomen op abstractieniveau. Hierdoor houdt je een 360 graden view en zie je het grotere plaatje waarom je het proces uitvoert. Om vervolgens in te zoomen zodat de verschillende onderdelen bij het proces kunt optimaliseren.  

Op deze manier wordt er het maximale uitgehaald bij Zeeman. 

Hoofdkantoor Zeeman

Voor welke uitdagingen sta je bij Zeeman?

Er zijn meerdere uitdagingen voor mij bij Zeeman. Het bedrijf is bijvoorbeeld volop in ontwikkeling. Zo wordt er een mega shuttle gebouwd. Die is op dit moment in de designfase. Zeeman maakt hierbij dus echt een mechaniserings slag. 

“Waar ik op dit moment mee bezig ben, zijn cursussen om de programma’s en systemen beter te begrijpen die komen kijken bij deze mechaniserings slag”.  

Maar dat is niet de enige uitdaging voor Gianni. Hij houdt er van om orde te scheppen binnen mijn functie. Hierbij helpt het om kaders te maken voor de mensen om mij heen. 

Als laatste uitdaging voor Gianni is het begeleiden van de andere logistiek professionals. Hij spreekt veel met de teamleiders zodat zij het maximale uit hen kan halen. 

Een goed voorbeeld hiervan is dat een van de teamleiders met name bezig was met randzaken en niet aan zijn eigen taken toe kwam. Hierbij ben ik met hem gaan zitten en met hem gekeken naar hoe dat kwam dat hij daar zoveel tijd aan kwijt was. 

Welke doelen streef je na?

“Ik kan heel goed met de filosofie leven van het totale mens”. 

In zijn werk bij Zeeman doet hij dat dus ook. Gianni probeert slimmer, handiger en beter voor mensen om hem heen te zijn. 

Wanneer ik terugkijk op mijn op mijn leven en dus ook mijn werk, wil ik terug kijken op wat ik heb gedaan en zien of ik inderdaad een totaal mens ben geworden. 

De komende jaren gaat er veel veranderen bij Zeeman op het gebied van mechanisering. Hierdoor zie ik mijzelf in de nabije toekomst doorgroeien tot system administrator capacity planner. 

Coulant, logistieke professionals

Coulant heeft Gianni geholpen bij het vinden van zijn baan bij  Zeeman textielSupers. Ben jij ook toe aan een nieuwe uitdaging binnen de logistiek? En ben jij benieuwd wat Coulant kan betekenen voor jou kan betekenen en of we jouw carrière ook in een stroomversnelling kunnen helpen? 

Kijk gerust verder op onze website voor meer informatie over de werkwijze van Coulant, onze specialisaties, of kijk direct of we passende functies open hebben staan op onze vacaturepagina.

Snel contact? Chat met ons.