Francois Terlaak

Na jarenlang dag en nacht met zijn werk bezig te zijn, besloot Francois het over een andere boeg te gooien. Hij nam na vijftien jaar ontslag. Het duurde even voordat hij een nieuwe uitdaging vond, maar toen hij eenmaal bij Coulant binnenkwam, ging het snel. Hij startte een week later als Accountmanager Inside Sales.

Ik belandde in een rollercoaster.

“Via LinkedIn kwam ik in contact met Coulant’s accountmanager Aernout van der Schaaf. We hadden een ontzettend leuk eerste gesprek; hij liet me goed nadenken over wat ik nu echt wil. Diezelfde dag nog stelde hij me een vacature voor. Het paste precies bij wat ik zocht. Ik kon direct solliciteren. Door zijn tips ging ik vrij relaxed het gesprek in. “Je weet wat je wilt en wat je kan. Heb vertrouwen in jezelf.” Dat was na drie jaar thuis zitten wel lekker om te horen. Na afloop kon ik even op de afdeling rondkijken. Dat voelde goed. Een week later startte ik in mijn nieuwe functie als commercieel medewerker binnendienst bij distributeur ALSO. Ik had enorm veel zin om weer aan de slag te gaan.”

“Van notebooks, printers, toners tot kabels. Wij verkopen alles wat je op IT-gebied maar kunt bedenken. Ik noem ons altijd een soort van dozenschuivers. Als Bol.com bijvoorbeeld een pallet notebooks koopt, gaat dat van ons magazijn naar hun magazijn. Het is een heerlijk gevoel als je een grote order binnenhaalt. Of dat nu voor een grote klant is als Bol.com, Mediamarkt of kleinere bedrijven die vanuit huis handelen. Dat diverse maakt het juist heel interessant. Ook is het persoonlijke contact met de klant heel belangrijk en daar is ook voldoende tijd voor. Dat maakt het werk voor mij heel prettig.”

“Ik heb een heerlijke start gehad in een leuk team waar ik me meteen thuis voelde. Iedere dag is weer anders. Het is soms chaotisch, maar er zijn ook rustigere dagen. In maart vond de overname plaats van Five4U naar ALSO. Dat betekende dat we ook in een nieuw systeem gingen werken. Die eerste week was een chaos. Maar aan het einde van de dag hadden we het samen dan toch weer geflikt. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een team gehad dat zo prettig samenwerkt. Als je een keer je dag niet hebt, dan kan dat. Dat maakt het heel menselijk. We kunnen echt op elkaar bouwen.”

“Mijn toekomst bij ALSO? Ik zit hier nu negen maanden en heb mijn draai gevonden. Ik kijk nog wel hoe ik verder wil”, vervolgt Francois.

Ik wil voorlopig gewoon genieten, op de werkvloer, maar ook thuis.

Op mijn vorige werk ging mijn telefoon in de weekenden en vakanties. Het was dan ook een heerlijk gevoel toen ik van mijn manager een jaarcontract kreeg aangeboden. Nu ik in vaste dienst ben, heb ik vanzelfsprekend minder contact met mijn bemiddelaar. Maar tijdens mijn periode in dienst bij Coulant, nam Aernout regelmatig contact met me op. Hij polste of alles naar wens was en of hij mij nog kon helpen bij bepaalde zaken. Dat heb ik als een hele fijne ondersteuning ervaren.”

Coulant, sterk in Sales en Logistiek

Wij kunnen jou ook helpen aan een volgende stap in jouw carrière. Kijk gerust verder op onze website voor meer informatie over de werkwijze van Coulant. Of kijk direct of we passende functies open hebben staan op onze vacaturepagina.

Snel contact? Chat met ons.