Els Stuurman – DistriParty

Els Stuurman is 9 jaar werkzaam als HR Manager bij Folat BV, het moederbedrijf van DistriParty. We spraken met Els over haar rol, de organisatie en de samenwerking met Coulant.

Folat is een groothandel en leverancier met een passie voor feestproducten. Ze bieden een breed assortiment feestartikelen, met een scala aan thema’s en licenties. Folat is momenteel actief in 38 landen. 90% van de producten komt uit China, waar Folat een eigen inkoopkantoor heeft. Het logistieke gedeelte van de organisatie heet DistriParty. DistriParty B.V. verzorgt de inslag, opslag, VAS, orderpicking, en verzending van producten voor diverse klanten van Folat B.V. (groothandel in feestartikelen), zoals supermarktketens, discounters, online webshops en party stores over de hele wereld. In het distributiecentrum is plaats voor ongeveer 16.000 pallets. Het mooie aan deze locatie is dat het dichtbij de haven van IJmuiden ligt. De afstand van distributiecentrum naar terminal is in vijf minuten te overbruggen. Dat maakt de distributie erg efficiënt.

Kun je wat meer vertellen over jouw rol binnen Folat?

“Toen ik begon bij Folat bestond het bedrijf nog uit 1 locatie in Haarlem en uit ongeveer 23 medewerkers, verdeeld over inkoop, verkoop en logistiek. De organisatie had een duidelijke groeiambitie en in de tijd dat ik hier werkzaam ben zijn we gegroeid van 23 naar ca. 65 medewerkers. Deze medewerkers heb ik grotendeels aan mogen nemen. Het zijn van de spil tussen het MT en de medewerkers vind ik het leukste aan mijn werk. De breedheid van het vak en diversiteit van de werkzaamheden vind ik heel erg prettig.”

Els Stuurman, HR Manager bij Folat BV, het moederbedrijf van DistriParty


Jullie beschikken over een geavanceerd magazijn in Velsen-Noord. Kun je ons hier eens in meenemen?

“We groeiden enkele jaren geleden dusdanig dat het magazijn in Haarlem te klein werd. Toen hebben we besloten om voor de logistiek een aparte locatie te zoeken. Uiteindelijk hebben we in Velsen-Noord een locatie gevonden die ongeveer drie keer zo groot is als wat we hadden. Het magazijn is zo’n 12.000 m2 en we  konden het helemaal vanaf de grond opbouwen en naar behoefte inrichten.”

“Ons geavanceerde robotsysteem is het meest betrouwbare en ruimtebesparende systeem dat beschikbaar is.”

“We hebben de Folat organisatie en ons magazijn ingericht op onze 4 belangrijkste kanalen; Discount, Food/Retail, Partystores en Online. Voor de Food/Retail en Discount kunnen we grote bulk aantallen uitleveren met omdozen, pallets en hele containers vanuit de hoogbouw.

De verzameling van producten voor de verkoopkanalen Partystores en Online gaat vaak per Inners of in Stuks. Hiervoor gebruiken we in het magazijn van DistriParty het meest efficiënte robotmagazijnsysteem ter wereld. Dit geavanceerde robotsysteem is het meest betrouwbare en ruimtebesparende systeem dat beschikbaar is. De robots zorgen ervoor dat de pakbon wordt afgehandeld op de volgorde die het meest logisch is om het in te pakken, een ‘goods to man’ werkmethode. Die geeft aan de hand van de order ook aan welk type doos het beste is om te gebruiken.

Degene die verantwoordelijk is voor de expeditie zorgt er vervolgens voor dat de juiste documenten worden toegevoegd, dat de transporteur wordt afgeroepen en dat de producten binnen Europa worden vervoerd. Onze heliumlijn heeft in de afgelopen tijd ook een gigantische vlucht genomen. Daar zijn we dan ook heel trots op.”

Het geavanceerde robotmagazijnsysteem van DistriParty


Wat zijn jullie ambities voor de toekomst?

“Wij hebben de ambitie om de nummer 1 speler binnen Europa te worden op het gebied van feestartikelen. Om die reden zijn we enkele jaren geleden ook samen gegaan met een investeringsmaatschappij. Wij voeren een zo compleet mogelijk assortiment, met artikelen die innovatief zijn, die passen bij de huidige tijd en met een goede belevering.”

“Als je het potentieel hebt en het initiatief neemt, dan zijn er altijd mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen de organisatie.”

Hoe zou jij de bedrijfscultuur van Folat omschrijven?

“Ons bedrijf wordt gekenmerkt door de goede sfeer onderling. Zowel op kantoor als in het magazijn hebben mensen heel veel voor elkaar over. We zijn een hele ondernemende organisatie; proactief, hands on en we kunnen snel schakelen. Op het moment dat we écht een goed gevoel bij iemand hebben tijdens een sollicitatiegesprek, kunnen we bijvoorbeeld direct op dat moment een contract aanbieden en iemand de week daarna laten starten. Doordat we als bedrijf zo hard groeien, liggen er veel kansen. Als je het potentieel hebt en het initiatief neemt, dan zijn er altijd mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen de organisatie.”

Els Stuurman helpt mee aan de heliumlijn van DistriParty


Hoe heb je de samenwerking en het contact met Coulant ervaren?

“Heel erg prettig. Wat ik fijn vond, is dat het snel en praktisch ging. Dat zijn waarden die ik zelf belangrijk vind in het contact en dat spreek ik ook uit aan het begin van een samenwerking. De logistieke expertise van Coulant was in deze procedure voor ons ook van toegevoegde waarde. Jullie zijn hier langs geweest om sfeer te proeven en zijn daar op een pragmatische manier zelfstandig mee aan de slag gegaan. Dit heeft mij veel tijd bespaard. We zijn ook heel blij met de kandidaat die uiteindelijk bij DistriParty gestart is, om zijn lerend vermogen, zijn inzet en de rust die hij brengt binnen het team.”

Coulant, logistieke professionals

Ben jij nieuwsgierig wat Coulant voor jou kan betekenen? Kijk gerust verder op onze website voor meer informatie over de aanpak van Coulant en onze specialisaties.

Het magazijn van DistriParty

Snel contact? App met Roel.