De zoektocht naar vrijheid, diepgang en kwaliteit bracht Monique bij Coulant

De zoektocht naar vrijheid, diepgang en kwaliteit bracht Monique bij Coulant

Monique begon haar loopbaan in het toerisme. Kort daarna volgde al snel de stap naar de arbeidsbemiddeling. Van uitzendbureau tot een werving- en selectiebureau. Van gemeente tot een wereld in de logistiek bij Coulant: “Ik was op zoek naar een werkomgeving met vrijheid, diepgang en kwaliteit. Dat heb ik nu bij Coulant gevonden.”

Monique woont samen met haar man en twee kinderen op de Utrechtse Heuvelrug. Naast haar werk is ze graag buiten. Ze vindt het leuk om samen met vriendinnen te wandelen of gezellig een drankje te doen. Daarnaast slaat ze regelmatig een balletje op de plaatselijke tennisbaan. 

Sterk in het bemiddelen van hoge functies 
Monique is sinds september 2021 actief voor Coulant als Consultant Executive Search. Tijdens het eerste gesprek met Roel Verheijen ontstond er al snel een klik vertelt Monique: “Ik kreeg tijdens het gesprek het vertrouwen om de stap naar Coulant te zetten. Daarnaast sprak de werkwijze van Coulant mij aan. Coulant is sterk in het bemiddelen van hoger kader functies. Dat vraagt om een specifieke en gerichte aanpak. Hier is dus geen sprake van het schuiven van cv’s.”

De start van de werving
Als Coulant een opdracht toevertrouwd krijgt dan gaat Monique eerst bij de opdrachtgever de vacature tot in detail bespreken: “We stellen een wervingsprofiel op van de rol in kwestie. We vragen aan alle personen, die betrokken zijn bij het beslissingsproces, of zij akkoord gaan met dit profiel. Een gezamenlijk akkoord betekent de start van de werving. Naast het adverteren beginnen we met kwalitatieve search en benaderen actief ons netwerk van professionals.”

Interessante professionals
Als er professionals zijn die op papier voldoen screent Monique hen telefonisch op de harde criteria: “Als iemand geschikt blijkt dan nodigen we diegene uit voor een kennismaking en een interview bij ons op kantoor. Daarnaast winnen we referenties in om het beeld wat wij van de professional hebben te toetsen. Alle signalen op groen? Dan is het tijd om de professional voor te stellen aan de opdrachtgever.”

Wederzijdse verwachtingen
Volgens Monique is het belangrijk om wederzijdse verwachtingen af te stemmen met de opdrachtgever: “Het is belangrijk om in dit proces samen op te trekken. Ik ga direct aan de slag met de opdracht en geef wekelijks een update. Het is dan fijn als de opdrachtgever snel reageert. Zo houden we samen het proces scherp. Als de juiste professional eenmaal zijn handtekening heeft gezet, dan houd ik in de eerste drie maanden contact om de start te evalueren.”

Regisseren van de juiste match
Als je precies weet wat de opdrachtgever zoekt, dan is het fijn om concreet aan de slag te gaan met de werving vertelt Monique: “Ik zit dan al te bedenken hoe het eruit moet gaan zien. Je bent het ideale plaatje aan het regisseren voor de opdrachtgever en de desbetreffende professional. Uiteindelijk doe je het tenslotte voor de juiste match. Dat maakt mijn werk leuk en geeft voldoening.”

Snel contact? Chat met ons.