De toekomst van Supply Chain Management

De toekomst van Supply Chain Management

De supply chain van morgen

De supply chain van tegenwoordig is het resultaat van wat wij in het verleden hebben gedaan. Net zo goed als toekomstige supply chain het resultaat wordt van ons huidige supply chain management. Dus nu is het juiste moment om vooruit te kijken. Wat betekent dat voor de supply chain manager? Technologie, digitalisering en automatisering veranderen de supply chain constant. De cloud en grote toestroom aan data vragen om een totaal andere manier van supply chain management. Wil je als logistiek bedrijf en supply chain manager ook in de toekomst succesvol zijn? Ga dan mee met de constant veranderende en complexere supply chain. Dit vraagt een manager die het juist inzicht heeft, strategisch- en probleemoplossend kan denken. Kortom: competenties die je nodig hebt in de constant veranderende wereld van de supply chain.

 

Steeds meer ervaren babyboomers gaan richting de pensioenleeftijd. Daarnaast betreedt een grote groep starters de logistieke banenmarkt. Hierdoor verandert de supply chain. Maar wat betekent dit voor de supply chain (logistiek) management? Doordat veel ervaren supply chain managers met pensioen gaan, ontstaat er een gapend gat in de hogere functies in de supply chain. Hoe zorgen wij ervoor dat wij nieuwe goede en kundige managers krijgen die leiding kunnen geven in de snel veranderende en complexe wereld van de supply chain? Dit is een vraag waarmee veel logistieke bedrijven momenteel worstelen.

 

Maak supply chain hip

Logistiek werk heeft, onder jongeren en starters, niet altijd de beste reputatie. Kinderen die zeggen: “Later als ik groot ben, wil ik een baan in de logistiek,” komen niet zo vaak voor. Om dit imago te verbeteren en meer tot de verbeelding te spreken, moeten scholen en onderwijsinstellingen samenwerken met de logistieke sector. Zo worden leerlingen bewust gemaakt van de voordelen van een uitdagende logistieke (suppy chain) baan. De nadruk kan hierbij bijvoorbeeld gelegd worden op het feit dat het in de supply chain draait om de laatste technologie. In geen enkele branche zijn innovatie en vernieuwing zo belangrijk. Dat maakt supply chain enorm hip en van deze tijd!

 

Bied kansen en nieuwe ervaringen

De supply chain managers van morgen worden niet plotseling succesvol. Om hier te komen hebben ze ervaring nodig en mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Door job rotation doen starters de ervaring op binnen elk onderdeel van de supply chain. Van inkoop en verkoop tot logistieke operaties. Door elk facet van de supply chain zelf te ervaren, krijgt de toekomstige generatie logistieke managers een goed algemeen beeld van de sector. Op die manier begrijpen de managers van morgen de branche straks van binnen en buiten.

Een ander manier om het gapende gat in de logistiek te dichten zijn trainingsprogramma. Koppel ervaren supply chain managers aan jonge ambitieuze logistieke talenten. Zo kunnen de ervaren krachten hun waardevolle adviezen doorspelen aan the next generation.

 

Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden? Hier vind je onze logistieke vacatures.

Snel contact? Chat met ons.