De overstap van een eerste baan naar een tweede baan.

De overstap van een eerste baan naar een tweede baan.

Je hebt je logistiek opleiding afgerond en inmiddels liggen de eerste jaren van je carrière achter je. Dan begint het vaak een beetje te knagen. Je hebt goed naar je zin, maar je bent toe aan een nieuwe werkomgeving. Het overkwam Karel Voorwalt. Hij maakte afgelopen jaar, via Coulant, de overstap van Richemont naar Pipelife Nederland. Sinds september vervult hij daar de rol van Supply Chain Project Planner.

Karel Voorwalt.

De 26-jarige Karel woont samen met zijn vriendin en hun hond. Hij heeft een jaar vol met veranderingen achter de rug. In juni stond er een verhuizing naar Heerhugowaard op het programma. Kort daarna kreeg hij een interessant aanbod voor een nieuwe baan: “Ja 2022 stond in het teken van verandering. Het is een drukke periode geweest, maar ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Inmiddels zijn we in wat rustiger vaarwater terecht gekomen.”

Zoektocht naar een nieuwe baan op een laag pitje
Nadat hij zijn opleiding logistiek had afgerond bij InHolland in Haarlem start Karel zijn carrière bij Richemont in Amsterdam. Dat bevalt hem goed. In ruim 5 jaar tijd bekleed hij meerdere rollen en ontwikkelt hij zichzelf als logistiek professional: “Na 5 jaar ontstond de behoefte naar een andere werkgever. Ik had het gelukkig nog steeds goed naar mijn zin, maar ik wilde wel graag een andere werkomgeving. In verband met onze geplande verhuizing stond deze zoektocht op een laag pitje. Als er iets interessants voorbij kwam, dan was dat mooi meegenomen maar er was geen sprake van haast.”

“Een goede vriend attendeerde mij op Coulant.”
Vrienden en oud-klasgenoten van Karel waren op de hoogte van zijn zoektocht. Als een goede vriend benaderd wordt door Coulant is dat aanleiding voor hem om contact op te nemen met Karel: “Die vriend was benaderd door Coulant en de rol waar het over ging vond hij echt goed bij mij passen. Ik ben vervolgens in gesprek gegaan met Monique van Coulant en toen ging het in één keer erg snel.”

Voor Karel net iets te snel, met alle verhuisperikelen op de achtergrond, dus daarom neemt hij eerst even gas terug: “In goed overleg met Monique hebben we besloten om er iets meer tijd tussen te laten. Zo kon ik eerst thuis alles goed regelen en genieten van een surfvakantie op de Canarische Eilanden. Daarna was ik helemaal klaar en uitgerust voor mijn nieuwe uitdaging!” vertelt hij met een grote glimlach.

“Je hebt het gevoel dat er echt iemand achter je staat.”
Karel is Coulant dankbaar voor deze mooie kans én de manier van werken: “Ik kende Coulant nog niet, maar het contact is erg goed bevallen. Zo’n bureau heeft een groot netwerk. Dat zorgt ervoor dat zij meer mogelijkheden hebben dan de kansen die bovendrijven in je eigen zoektocht.” Wat Karel ook waardeert is de support die hij kreeg: “Je hebt het gevoel dat er echt iemand achter je staat tijdens zo’n procedure. Zij willen ook graag dat het een succes gaat zijn. Niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk. Dat is fijn!”

Supply Chain Projectleider bij Pipelife Nederland. 
Inmiddels werkt Karel ruim 5 maanden bij Pipelife Nederland en dat bevalt hem goed: “Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste maanden. Ik ben projecten gaan ondersteunen die al in gang gezet waren en inmiddels ben ik ook begonnen met nieuwe projecten.” Met name de afwisselende werkzaamheden spreken Karel aan: “Het is druk, maar gelukkig wel een leuke drukte. Ik sta tussen de productie, de inkoop en de verkoop. Die partijen op een goede manier aan elkaar koppelen en te zorgen voor een gestroomlijnd proces vind ik een super leuke uitdaging.”

Wat betreft de toekomst is Karel duidelijk: “Deze stap biedt perspectief voor mijn ontwikkeling in de toekomst. Ik wil graag nog een keer mijn master behalen. Daarnaast kan ik hier erg veel leren van ervaren collega’s die langer in het vak zitten. Ik was in mijn vorige rol bijvoorbeeld nog niet actief met verbeterprojecten en daar kan ik hier wel mee aan de slag. Al met al blij met mijn keuze! Op naar een mooi 2023!”

Samen zien we meer dan alleen
Is dit een herkenbaar verhaal voor je? Je hoeft niet direct een andere baan, maar een andere werkomgeving is op den duur wel wenselijk. Neem contact op en plan een oriënterend gesprek of stuur simpel een Whatsapp en ontdek jouw mogelijkheden voor de volgende stap in je logistiek carrière.

Telefoonnummer: 088 5000 700
E-mailadres: roel@coulant.nl

Snel contact? Chat met ons.