Chiel Baselmans is logistic engineer bij Stichd

Chiel Baselmans is logistic engineer bij Stichd

Na zijn hbo-studie logistiek en economie, kon Chiel Baselmans bij zijn stagebedrijf blijven. Inmiddels werkt hij bij het veel grotere bedrijf Stichd en houdt hij zich bezig met grotere projecten: “Dat vind ik ook het leukst, vooral als ik er al vanaf het begin bij betrokken ben.”

Het begin

“Bij Pondres in Tilburg was ik meer een junior-engineer”, legt hij uit. “Dat was een fulfillmentbedrijf waar ik ruim een jaar met veel plezier werkte. Ik was junior-engineer en deed projecten op de werkvloer om de processen goed te laten verlopen. Daar deed ik ook ervaring op met het implementeren van een verpakkingsmachine. Pondres was een relatief klein bedrijf met ongeveer 100 werknemers, dan werk je op een wat kleinere schaal. Ik had het erg naar mijn zin, maar om verder te groeien in mijn werk zocht ik een andere baan.

Die vond ik bij Samsung, waar ik bijna vijf jaar werkte. Hier was mijn werk meer op masterdata gericht die ik in het systeem zette om de operatie te laten werken. De data die in de systemen staat, maakt het mogelijk de mensen het werk laten doen en het proces te laten lopen. Ik was ook onderdeel van een projectgroep die een WMS implementeerde. Dat was een van de eerste echt grote projecten waar ik aan meedeed. Zo leuk, echt een hoogtepunt. Het was heel leerzaam hoe zo’n project gaat en hoe je dat als team doet. Het resultaat was erg goed, we leverden alles op tijd op en er waren geen grote problemen.”

Een nieuwe stap

Terwijl Chiel nog bij Samsung werkte, werd hij door Coulant benaderd. “Dat viel gelijk met mijn gevoel om weer eens verder te gaan kijken naar een andere baan. Ik was wel toe aan een volgende stap, een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Van het bedrijf Stichd kreeg ik meteen een goede en leuke indruk, voor mijn gevoel waren de lijntjes binnen het bedrijf best kort waardoor er snel dingen kunnen worden aangepakt. Dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn. Beslissingen hoeven niet langs allemaal lijntjes te gaan, ze worden vrij snel genomen. De functie sprak mij meteen aan, zeker ook met de automatisering waar we nu mee bezig zijn. Dat vind ik een heel interessant stuk van de logistiek. Iets wat eigenlijk heel statisch is, de dozen en pallets, die komen toch in beweging met een bepaalde techniek zonder dat daar een persoon aan te pas komt. Niemand krijgt de opdracht om een pallet op te pakken en weg te zetten en dozen te picken. Dat automatiseren we door de opdrachten in te voeren met een bepaalde techniek. Het is nog niet live nu, maar dat gaat wel gebeuren.”

Werken aan automatisering

Eind 2022 moet die automatisering live gaan. “Daar ben ik vanaf dat ik bij Stichd begon bij betrokken en daar leer ik erg veel van. Dat was ook een mooi moment om in te stappen in het bedrijf. Ze waren net begonnen met de bouw van de machine in het pand. Ik heb ook een zekere invloed op dit hele gebeuren. We hebben nu de opdracht gekregen om als engineersteam bepaalde processen in te richten, om de automatisering heen. Bijvoorbeeld de dozen die in de automatisering gaan aangevoerd worden, die moeten beschikbaar zijn. Aan de andere kant zijn er dozen klaar voor verzending, die komen op een lopende band waarmee ze bij de pallet aankomen en daarop moeten worden gestapeld. Daar moet het manuele proces aansluiten op de automatisering. Die automatisering richten we in, net als de systemen. Met vijf logistic engineers en onze manager doen we dat samen met de projectgroep voor de automatisering. Buiten die groep werken we met allerlei afdelingen samen, zoals IT. Daarin is het fijn dat de lijntjes kort zijn, dat we elkaar zo kunnen vinden en samen kunnen werken. Als het dan in stapjes live gaat, is het helemaal mooi om te zien. Dat is spannend en erg leuk. Ik hoop meer van dit soort grote projecten te doen, waarin ik dan ook een steeds grotere rol krijg. Maar eerst moet dit live gaan en los ik ad hoc problemen op die in de operatie voorkomen zoals een kapotte printer, pallets die niet op een bepaalde plek kunnen staan, maar ook grotere projecten als het verplaatsen van een afdelingen.”

Ben jij op zoek naar een vaste of tijdelijke baan? Zoek jij tijdelijk of vast personeel? Wij kunnen je verder helpen. Coulant is gespecialiseerd in personeel op hbo+ niveau en we zoeken een goede match voor jou. Kijk bij onze vacatures of neem contact op!

Snel contact? Chat met ons.