Bram Kerssen – Promen

Bram Kerssen werkt als bedrijfsmanager bij Promen. Hij is eindverantwoordelijk voor 500 mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.“Ons doel is om deze mensen weer aan het werk te krijgen”. Bram was op zoek naar een logistiek groepsmanager en schakelde hiervoor Coulant in.

“Ik zocht iemand die complementair aan mij is;

echt iemand die mij aanvult”

“Heel toevallig kende iemand van ons HR-team, accountmanager Aernout van der Schaaf nog uit zijn basisschooltijd. Zo kwamen wij met Coulant in aanraking. Ik was op zoek naar iemand die naast functie-inhoudelijk goed is, ook complementair is aan mij. Waar ik me meer met de mensen bezighoud, zocht ik iemand die goed met cijfers is en processen weet in te richten. Echt iemand dus die mij aanvult.”

“Nadat ik Coulant input had gegeven waar het persoonlijkheidsprofiel aan moest voldoen, is het zoekproces gestart en daar kwamen zes kandidaten uit. Na een aantal gesprekken, bleek hier niet de geschikte persoon tussen te zitten. Dus door naar de tweede ronde. We voerden met vier kandidaten een gesprek. Telkens besprak ik samen met Aernout wie er wel en niet door mocht. We hebben de werving hierdoor echt samen gedaan. Uiteindelijk namen we Marco aan, die hier nu alweer acht maanden werkt. Waar ik praat over bedrijfscultuur begint hij te praten over procesinrichting. Hij heeft meer met cijfers en ik meer met mensen. Precies wat ik zocht.”

“We hebben de werving samen gedaan.”

“Voordat ik Marco aannam, heb ik een aantal gesprekken met hem gevoerd. Vervolgens regelde Coulant een assessment. Hij bleek de geschikte kandidaat voor deze verantwoordelijke functie. Toen Marco net was gestart hield Aernout goed de vinger aan de pols. Zo is hij meerdere keren langs geweest, hebben we een evaluatiegesprek gehad en heeft hij een aantal keer gebeld.”

Dat het twee rondes duurde voordat de geschikte persoon gevonden was, kan Bram wel verklaren: “Promen is een bijzonder bedrijf. Ik was op zoek naar iemand die affiniteit heeft met logistiek, cijfermatig is en processen weet in te richten. Maar tegelijkertijd ook het belang ziet waar het in ons bedrijf om draait: de mensen. Het product dat we afleveren is slechts een middel. Het gaat uiteindelijk om het doorontwikkelen van onze mensen. Wij sturen onze beste mensen weer door naar buiten. Daarmee moet je kunnen omgaan. Je hebt tegengestelde belangen. Ik was hierin misschien wel heel kritisch.”

“Uiteindelijk leert 40% op eigen benen te staan en vindt een baan zonder Promen”

“Wij zetten mensen weer aan het werk in opdracht van verschillende gemeenten. Uiteindelijk met als doel het aantal mensen te reduceren dat een uitkering ontvangt. Ze leren bij ons vaardigheden op de werkvloer zoals op tijd komen, niet op je telefoon tijdens het werk en naar je baas luisteren. Uiteindelijk leert 40% op eigen benen te staan en vindt een baan zonder Promen.”

“We hebben als bedrijf een breed netwerk en zijn goed in staat onze eigen mensen te werven. De markt is nu wel lastiger. Met de werkgelegenheid gaat het de goede kant op; daardoor kost het nu ook meer moeite om de juiste mensen te vinden. Zodra het om een meer specifieke rol gaat zoals een manager met een flinke verantwoordelijkheid, zou ik Coulant zeker nog een keer bellen.”

Coulant, sterk in Sales en Logistiek

Wij kunnen ook uw organisatie helpen aan een ervaren HBO- of WO-professional. Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie over de werkwijze van Coulant.

Snel contact? Chat met ons.