Alles voor jouw carrière

Zoek jij een uitdagende baan op hbo- of wo-niveau in de logistiek? Coulant brengt vaart je carrière! Met ruim 27 jaar ervaring in Werving, Selectie & Detachering kennen wij de markt als geen ander. Een bevlogen familiebedrijf, met een rijk netwerk van interessante opdrachtgevers, mooie vacatures en kandidaten om trots op te zijn.


Alles bij Coulant draait om aandacht. Aandacht voor ons vak en aandacht voor jou. Voor wie je bent, waar je goed in bent en waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En als we echt álles van je weten? Dan vinden we jouw perfecte baan. Werk waar jij gelukkig van wordt. Beter toch?

Werving & Selectie van logistiek talent

Langdurige relaties met kandidaten, medewerkers en opdrachtgevers; daar draait het om bij Coulant. De juiste persoon met de juiste plek matchen is een kunst.

De kunst van weten wat belangrijk is, goed luisteren, vooruitkijken, kansen spotten en tegelijkertijd het lef hebben om ‘nee’ te zeggen. Eerlijk en transparant. En dat werpt zijn vruchten af. Wij bemiddelen alleen als we er volledig van overtuigd zijn dat er sprake is van de juiste match. Want wie werkt met plezier, is loyaler en presteert beter.

Specialisaties

Coulant is gespecialiseerd in de bemiddeling van logistiek professionals op hbo- of wo-niveau. Door ons te focussen op een aantal specifieke branches, kennen wij de markt van binnen en van buiten. Wij hebben een rijk netwerk en diepgaande kennis van het logistieke vakgebied opgebouwd. Op deze manier zijn we sparringpartner op niveau richting kandidaat en opdrachtgever en zijn we nóg beter in staat de juiste match te maken.

Coulant is actief binnen de volgende branches:

Logistiek Dienstverleners
De wereld van de logistiek is non stop in verandering en uiteraard heeft dit een flinke impact op de Logistiek Dienstverleners. Logistieke perfectie wordt steeds meer de norm, evenals een steeds snellere, en liefst planbare, levering. Processen en workflows worden verder geautomatiseerd en er is meer focus (nodig) op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Om processen soepeler te laten verlopen en de klanttevredenheid te verhogen, is er behoefte aan meer én nauwere samenwerking tussen verladers en logistiek dienstverleners.

E-fulfillment
E-fulfilment, ook wel e-logistics genoemd, is nog een relatief nieuw begrip. Een dynamische markt, die volop in beweging en ontwikkeling is. Waar een snelle bezorging vroeger nog voldoende was om klanten tevreden te stellen, stellen zij vandaag de dag nóg hogere eisen aan online retailers. Consumenten zijn op het gebied van logistiek en bezorging alsmaar kritischer geworden. Zij wensen niet alleen een snelle bezorging, maar eisen bovendien een betrouwbare levering op het moment dat het hen beste uitkomt. Zaken als real time data en same day delivery zijn dan ook aan de orde van de dag. Daarnaast zijn consumenten gewend geraakt aan goede en eenvoudige retourservices van grote webshops.

Healthcare
Binnen de Healthcare industrie is de bevoorradingsketen aan het veranderen dankzij de doorlopende ontwikkelingen van diverse technologieën. Big Data en de Cloud, precisiegeneeskunde, Internet of Things (IoT), regulering van de industrie en On-Demand leveringen zijn aan de orde van de dag. De beheersing van de logistieke kosten wordt steeds belangrijker en er ontstaat een toenemende nadruk op het ontzorgen van de consument.

Food
De ontwikkelingen in de Food Sector gaan razendsnel. Technische innovaties, ketensamenwerking, internationale ontwikkelingen en de maatschappelijke roep om veilig voedsel en verduurzaming, zijn aan de orde van de dag. De logistiek wordt vooral door de e-commerce gedwongen om te kiezen voor ultra-efficiënte systemen. Vandaag geoogst, morgen in het schap. Snelle concepten als cross docking zijn populair in de foodsector. Verse goederen stellen bovendien extra eisen aan de supply chain voor wat betreft hygiëne en reiniging.

Retail (non food)
De wereld van de mode, fashion en retail lijkt alsmaar sneller te draaien en loopt voorop bij het ontwikkelen van een omnichannel strategie. De combinatie van fysieke winkels, online bestellingen, seizoensproducten en een doorlopende groei van het aantal retouren, zorgt voor complexe logistieke stromingen. Het cut-off moment wordt steeds later en de eerste e-tailers leveren al op dezelfde dag als het bestelmoment. Daarnaast zien we dat de groei in het aantal retouren toeneemt.

Reverse logistics
Retouren worden vaak gezien als een bedreiging voor de bedrijfsvoering en een druk op de winstgevendheid. Uit onderzoek is echter gebleken dat een goed en klantvriendelijk retourproces op de langere termijn juist zorgt voor een dalend retourpercentage, betere klantenbinding en meer groei. Een goed retourproces kan dus zeer winstgevend en succesvol zijn voor uw bedrijf.

Meer weten?
Wil jij graag onderdeel uitmaken van de ontwikkelingen binnen één van bovenstaande branches? Of wil je eens vrijblijvend sparren over jouw logistieke carrière? Laat dan hier je contactgegevens achter. Onze recruiters nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Uitdagende projecten als logistiek engineer

Hou je van afwisseling? Een dynamische baan waarin je echt impact kunt maken? Maar wil je tegelijkertijd de zekerheid van een vaste baan? Dan is logistiek engineer worden bij Coulant echt iets voor jou. Als logistiek engineer kom je bij ons in dienst. Vervolgens ga je bij onze klanten aan de slag in uitdagende projecten. Stuk voor stuk projecten waarin jij helemaal je ei kwijt kunt. Denk bijvoorbeeld aan het stroomlijnen van de supply chain, het optimaliseren van transport- en warehousing, projectplanning of het automatiseren van een  logistieke omgeving.

Wij bieden een omgeving waarin jij je optimaal kunt ontwikkelen. Coulant heeft mooie projecten bij interessante klanten, waarbij je volwaardig deel uitmaakt van het team. Daarnaast vorm je samen met je collega’s bij Coulant een hecht team van gepassioneerde vakgenoten. Een team dat plezier heeft, kennis deelt, van elkaar leert en een klankbord is bij ingewikkelde vraagstukken.

Onze aanpak

Wie kennismaakt met Coulant voelt het direct; wij werken met aandacht. Dat merk je in je persoonlijke interview, tijdens de selectie, bij de bemiddeling naar je werkgever en zeker zo goed in de periode daarna. Alles voor de perfecte match. En om dat te bereiken hebben we veel in huis.

Lonneke Wilbrink

“Mijn verwachtingen zijn overtroffen! Dankzij Coulant heb ik nu een geweldige baan bij een werkgever…
Lees meer

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Ben jij klaar voor je volgende stap? Wij nemen graag de tijd om te onderzoeken waar je nu staat, waar je naartoe wilt en waar je écht enthousiast van wordt. In een persoonlijk gesprek en met professionele tools. 

Meer weten? Bel ons direct (088-5000 700) of laat hier je gegevens achter. Tot snel!

Snel contact? Chat met ons.